Салат з буряка, який сподобається навіть тим, хто його не любить

Мій чоловік не дуже любить страви з буряка. Виняток становить тільки оселедець під шубою. Але ж постійно робити «шубу», щоб він з’їв порцію буряку, якось нудно. Тому доводиться щоразу шукати “новий одяг” для такого корисного овоча. Салат, рецептом якого поділюся в цій публікації – смачна і поживна закуска, яка сподобається навіть тим, хто не любить буряк.

Салат з буряка на столі, фото

Салат з буряку, який сподобається навіть тим, хто його не любить

Інгредієнти для салату з буряка

  • Буряк – 600 грамів;
  • Йогурт без добавок або сметана – 3 ст. ложки;
  • М’який сир “Almentte” (можна інший, але обов’язково – м’який);
  • Гірчиця з хроном – приблизно 1 ч. ложка;
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Сік лимону – 1 ч. ложка;
  • Сіль, перець, зелень – за смаком;
  • Сухарі чи крекер для подачі.

Салат з буряка — рецепт приготування

Для цієї закуски буряк краще спекти. Мені зручно зробити це, завернувши його в фольгу. Займає це близько 30 хв — зараз буряк молодий, має готуватися швидко. Але якщо ви вирішите зварити буряк – нічого страшного, на смак це майже ніяк не вплине, правда, вітамінів у цьому надзвичайно корисному овочі залишиться менше.

Після того, як буряк охолоне, чистимо його і відправляємо в блендер або натираємо на дрібній тертці. Туди ж одразу додаємо і інші інгредієнти. Пробуємо на смак і регулюємо відповідно до своїх уподобань.

Приготуйте також смачну і яскраву пасту з буряковим соусом.

Часник можете додавати чи ні. Якщо, наприклад, незабаром важлива зустріч – цілком можна від цього інгредієнту і відмовитися. Сухарики нададуть салату з буряку більшої поживності. Звичайно, краще попередньо зробити їх самостійно з використанням улюблених спецій.

Але іноді я використовую і експрес-метод – замість власноруч приготовлених сухариків, додаю до закуски з буряка солоний крекер. Теж виходить дуже смачно!

Спосіб подачі залежить від вашої фантазії. У будь-якому випадку буде смачно. Поєднання буряка і ніжного сиру, лимону і гірчиці з хроном створюють не тільки новий колір, але й новий смак корисного овоча, який люблять далеко не всі.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.