Осінь — пора закусок. Свіжий хрусткий салат — це, звичайно, добре, але вже не літо, восени хочеться чогось більш поживного і гострого, приготованого заздалегідь. А ще — це сезон баклажанів, адже саме зараз вони найкорисніші та найсмачніші. Я вже розповідала, як приготувати пікантну закуску з баклажанів. Сьогодні ж приготуємо з баклажанів інший салат, щоб ви могли урізноманітити вживання цього корисного овоча. Такий осінній салат з баклажанів буде дуже доречним до м’яса або відвареної картоплі.
Я, як завжди, використовую баклажани білого кольору, але можна будь-які. Також я не любитель дуже гострих закусок, тому, якщо є бажання, ви можете збільшити кількість часнику та гострого перцю.
Отже, приступимо. Баклажани миємо, нарізаємо брусочками довжиною 5-6 см, добре солимо. Залишаємо на 2-4 години.
Після цього добре промиваємо і відправляємо на сито — нехай зайва вода стече.
Готуємо маринад. Для цього в воду додаємо цукор та спеції і доводимо до кипіння, вливаємо оцет, а потім кладемо в маринад баклажани. Нехай прокиплять 8-9 хвилин. Періодично помішуємо. Може здатися, що води мало, але нехай вас це не бентежить — так і повинно бути. Залишаємо баклажани охолоджуватися в маринаді.
А тим часом підготуємо зелень. Я використовую для цього рецепту закуски з баклажанів петрушку, базилік і кріп. Миємо їх та дрібно нарізаємо.
Часник і перець чилі подрібнюю занурювальним блендером, додавши 4 ст. ложки оливкової олії (можна замінити на звичайну рослинну).
Зливаємо маринад і з’єднуємо баклажани, зварені в маринаді, з перцем, часником і зеленню. Гарно перемішуємо.
Куштуємо, коригуємо по гостроті, додаємо рослинну олію. Складаємо закуску з баклажанів в баночку і ставимо в холодильник для зберігання.
Сподіваюся ця осіння закуска з баклажанів до м`яса вам сподобається так само як і мені. Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.