Пропоную приготувати вам досить оригінальну страву — пасту з буряковим соусом. Так, саме з буряковим. Дехто називає цей соус буряковим песто, проте в моєму варіанті інгредієнти використані найпростіші та й на смак мені буряковий соус песто не нагадує, тому нехай буде просто буряковим. Фішка рецепту — колір. Паста виходить ефектна, рожева. Як на мене, дуже естетична страва, якою можна здивувати або урізноманітнити своє звичне меню. З огляду на інгредієнти, таку пасту навіть можна назвати корисною. Єдине — враховуйте, що соус виходить з виразним смаком буряка (що логічно). Буряковий смак відтіняє свіжість м‘якого сиру. Виходить дуже «по-фермерськи». Спробуйте!
Інгредієнти розраховані приблизно на 1-2 порції. Регулюйте співвідношення на свій смак.
Відварюємо буряк в шкірці або запікаємо. Я, як дуже лінива господиня, купила вже відварений в упаковці. Це дуже зручно. Паралельно ставимо варитись пасту за рекомендаціями на пакуванні (мінус 1-2 хвилина).
Нарізаємо буряк довільними великими шматочками та відправляємо до чаші міксера. Беремо горіхи — в цьому рецепті це можуть бути, наприклад, фісташки, кешью, волоські. Проте зараз на них в магазині був дефіцит, тому я взяла найдоступніший для мене варіант — арахіс. Подрібнюємо попередньо арахіс, якщо у вас не надпотужний міксер. Також подрібнюємо часник.
Додаємо до буряка подрібнені горіхи, сік лимону, подрібнений часник, оливкову олію, сіль та спеції. Я додала ще сухі прованські трави.
Збиваємо інгредієнти міксером до однорідності. Буряковий соус готовий.
Додаємо частину соусу до готової пасти, перемішуємо та прогріваємо разом 1-2 хвилини, відставляємо з плити та даємо постояти у каструлі ще пару хвилин. При подачі можна додати ще соусу.
Сервіруємо разом із бринзою (в моєму випадку). Можна взяти фету або козячий/овечий сир. Сир можна «порвати» довільними шматочками або порізати. Зверху також для сервування можна посипати горішками та додати зелень. Готово!
Приготуйте також інші смачні страви з буряком:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.