Паста з буряковим соусом — фермерська страва

Пропоную приготувати вам досить оригінальну страву — пасту з буряковим соусом. Так, саме з буряковим. Дехто називає цей соус буряковим песто, проте в моєму варіанті інгредієнти використані найпростіші та й на смак мені буряковий соус песто не нагадує, тому нехай буде просто буряковим. Фішка рецепту — колір. Паста виходить ефектна, рожева. Як на мене, дуже естетична страва, якою можна здивувати або урізноманітнити своє звичне меню. З огляду на інгредієнти, таку пасту навіть можна назвати корисною. Єдине — враховуйте, що соус виходить з виразним смаком буряка (що логічно). Буряковий смак відтіняє свіжість м‘якого сиру. Виходить дуже «по-фермерськи». Спробуйте!

Паста з буряковим соусом, фото

Паста з буряковим соусом

Інгредієнти для пасти з буряковим соусом

  • паста;
  • 1 буряк;
  • половинка лимона;
  • 1 зубок часнику;
  • 2-3 ст. л. оливкової олії;
  • 0,5-1 склянка горіхів;
  • бринза/фета/овечий сир;
  • сіль, спеції.

Інгредієнти розраховані приблизно на 1-2 порції. Регулюйте співвідношення на свій смак.

Паста з буряковим соусом — рецепт приготування

Відварюємо буряк в шкірці або запікаємо. Я, як дуже лінива господиня, купила вже відварений в упаковці. Це дуже зручно. Паралельно ставимо варитись пасту за рекомендаціями на пакуванні (мінус 1-2 хвилина).

Нарізаємо буряк довільними великими шматочками та відправляємо до чаші міксера. Беремо горіхи — в цьому рецепті це можуть бути, наприклад, фісташки, кешью, волоські. Проте зараз на них в магазині був дефіцит, тому я взяла найдоступніший для мене варіант — арахіс. Подрібнюємо попередньо арахіс, якщо у вас не надпотужний міксер. Також подрібнюємо часник.

Додаємо до буряка подрібнені горіхи, сік лимону, подрібнений часник, оливкову олію, сіль та спеції. Я додала ще сухі прованські трави.

Збиваємо інгредієнти міксером до однорідності. Буряковий соус готовий.

Додаємо частину соусу до готової пасти, перемішуємо та прогріваємо разом 1-2 хвилини, відставляємо з плити та даємо постояти у каструлі ще пару хвилин. При подачі можна додати ще соусу.

Сервіруємо разом із бринзою (в моєму випадку). Можна взяти фету або козячий/овечий сир. Сир можна «порвати» довільними шматочками або порізати. Зверху також для сервування можна посипати горішками та додати зелень. Готово!

Паста з буряковим соусом, фото

Паста з буряковим соусом готова

Приготуйте також інші смачні страви з буряком:

 

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.