Оладки з батату — на десерт чи перекус

Оладки з батату, рецептом яких поділюся в цій статті, я придумала сама на основі гарбузових панкейків. Батат ми вирощуємо відносно недавно, восени зібрали всього другий врожай, тому страви з бататом для мене — дуже актуальне питання. Я спробувала вже багато рецептів з Інтернету, але лише невелика їх кількість мені дійсно сподобалася. Тому зараз я експериментую з бататом сама і помітила, що майже всі рецепти з гарбузом можна адаптувати під батат. Але важливо, якщо мова йде про випічку, борошна брати до батату приблизно вдвічі менше, ніж до гарбуза.

Оладки з батату на сметані

Оладки з батату на сметані

Інгредієнти для бататових оладок

  • батат відварений чи печений в шкірці — приблизно 120 г;
  • сметана — 150 г;
  • 1 куряче яйце;
  • пшеничне борошно — приблизно 100 г;
  • дріжджі сухі швидкої дії — 2 г;
  • цукор і сіль — по дрібці, але якщо хочете солодкі оладки, то дайте приблизно 2 ст.ложки цукру.

Оладки з батату — рецепт приготування

Готувати оладки з батату дуже просто і швидко, особливо якщо попередньо відварити чи запекти батат. Шкірку раджу знімати вже у готового батату, особливо якщо клубні дрібні. До очищеного батату додаємо сметану і яйце, збиваємо блендером до однорідності.

В іншій мисці поєднуємо всі сухі інгредієнти й висипаємо їх до бататової маси. Замішуємо тісто ложкою. Тісто на ці оладки має бути густим — на сковорідку не виливатися, а викладатися.

Формуємо оладки на сковорідці, змащеній олією, та обсмажуємо з обох боків до зарум’янювання. Оладки з батату готові майже миттєво, не перетримайте їх на сковорідці.

Якщо ви додали пару ложок цукру — приготували десерт. Якщо цукру в тісті — дрібка, бататові оладки чудово смакуватимуть до перших і других страв, або просто як перекус.

Спробуйте також приготувати інші страви з батату: смажений батат чи запечений батат з часником та сиром.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.