Капустяні оладки на сметані

Капустяні оладки, рецептом яких поділюся в цій публікації, готуються швидко з продуктів, що завжди знайдуться в холодильнику, і внесуть приємне різноманіття в меню кожної родини. Принаймні, мій восьмирічний син каже, що ці оладки з капусти — майже, як деруни, але смачніші, бо ніжніші. Він називає їх вершковими оладками. І вони дійсно мають яскравий вершковий смак, хоча готуються не на вершках, а на сметані.

Капустяні оладки фото

Капустяні оладки на сметані

Інгредієнти для капустяних оладок

  • 300 г свіжої капусти, можна — молодої, але не обов’язково;
  • 1 куряче яйце;
  • 100 мл сметани 15-20% жирності;
  • 3 ст.л борошна;
  • 1 ч.л крохмалю (кукурудзяного чи картопляного);
  • сіль, чорний перець — до смаку та улюблені спеції. Дуже раджу використати паприку копчену і трохи куркуми (для кольору). Я ще додаю до згаданих спецій сушений часник;
  • рослинна олія для смаження.

Капустяні оладки — рецепт приготування

Капусту нарізаємо на невеликі шматки, щоб легше було подрібнити блендером. Додаємо яйце і сметану, перебиваємо блендером до стану пюре. Потім в цю масу додаємо борошно, крохмаль і всі спеції, гарно перемішуємо і можемо смажити.

Капустяна маса повинна бути нерідкою по консистенції, але і не занадто густою («забитою»). Для першого разу спробуйте підсмажити одну оладку, якщо вона рватиметься при перевертанні, додайте в тісто ще трохи борошна.

В розігрітій сковорідці на олії підсмажуємо капустяні оладки до готовності з двох боків. Зі сковорідки бажано зняти оладки на тарілку, застелену паперовою серветкою, щоб вона увібрала зайвий жир.

Подаємо до столу капустяні оладки з улюбленим соусом чи сметаною. Але вони такі ніжні, що, як на мене, ніякий соус до них і не потрібен.

Що ще приготувати з капусти? Рекомендую:

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.