Logo

Ніжний курячий суп з плавленими сирками — вершкове задоволення

Мало що зігріє душу краще в зимовий вечір, як ніжний курячий суп. За цим рецептом ми будемо готувати його з плавленими сирками, і, запевняю вас, ви отримаєте зовсім новий смак звичного курячого бульйону. Ніжний, вершковий, але водночас насичений — він не тільки подарує вам море задоволення, але й вгамує голод, бо достатньо поживний, як для першої справи. Бульйон можна зварити з учора, тоді приготування мого улюбленого супу з плавленими сирками забере у вас мінімум часу.

Ніжний курячий суп з плавленими сирками — вершкове задоволення

Ніжний курячий суп з плавленими сирками — вершкове задоволення

Інгредієнти для супу з плавленими сирками

На 2 літри води:

  • 300 г курячого м’яса (у мене гомілка, але це не принципово);
  • 500 г картоплі;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 невелика морквина;
  • 2 плавлених сирки «Вершковий» (90 г кожен);
  • олія для смаження овочів;
  • сіль, перець, часник, улюблені сухі трави чи свіжа (у мене – заморожена) зелень.

Спосіб приготування курячого супу з плавленими сирками

М’ясо курки промиваємо під проточною водою, кладемо в холодну воду і варимо в каструлі приблизно 20 хвилин, забираючи піну, що утворюється.

Кладемо м'ясо курки в холодну воду і варимо 20 хвилин

Кладемо м’ясо курки в холодну воду і варимо 20 хвилин

Тим часом готуємо овочі: чистимо, дрібно нарізаємо (картоплю – більшими кубиками, моркву – меншими, цибулю – дрібно шинкуємо).

Відправляємо в каструлю до курки картоплю, варимо на невеликому вогні ще приблизно 20 хвилин і паралельно обсмажуємо на сковорідці спочатку саму моркву (до легкої «засмаги»), а потім кладемо до моркви цибулю і, помішуючи, смажимо овочі до золотистого кольору цибулі.

Плавлені сирочки натираємо на крупній тертці.

Коли картопля вже майже готова (альденте), відправляємо в каструлю овочі і, постійно помішуючи, сирки. Я попередньо дістаю м’ясо з каструлі і відділяю його від кісточки, ріжу на невеликі шматочки і повертаю назад.

Доводимо суп з плавленими сирками до кипіння, солимо, кладемо в каструлю всі спеції (я використовую ще копчену паприку), і на дуже-дуже маленькому вогні тримаємо наш курячий супчик ще хвилин 10. Він повинен гарно настоятися, а сирки – повністю розплавитися.

Суп з плавленими сирками повинен добре настоятися

Суп з плавленими сирками повинен добре настоятися

До речі, вибирайте якісні сирки (я орієнтуюся на ціну, дешеве – хорошим, як правило, не буває). Неякісні плавлені сирки в супі не розтануть. Так і будуть плавати шматочками.

Їсти курчий суп з плавленими сирками краще трохи охолодженим

Їсти курчий суп з плавленими сирками краще трохи охолодженим

Їсти цей супчик з плавленими сирками краще, коли він трохи схолоне, тоді на повну розкривається його ніжний вершковий смак.

Вам сподобаються також рецепти:

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.