Мало що зігріє душу краще в зимовий вечір, як ніжний курячий суп. За цим рецептом ми будемо готувати його з плавленими сирками, і, запевняю вас, ви отримаєте зовсім новий смак звичного курячого бульйону. Ніжний, вершковий, але водночас насичений — він не тільки подарує вам море задоволення, але й вгамує голод, бо достатньо поживний, як для першої справи. Бульйон можна зварити з учора, тоді приготування мого улюбленого супу з плавленими сирками забере у вас мінімум часу.
На 2 літри води:
М’ясо курки промиваємо під проточною водою, кладемо в холодну воду і варимо в каструлі приблизно 20 хвилин, забираючи піну, що утворюється.
Тим часом готуємо овочі: чистимо, дрібно нарізаємо (картоплю – більшими кубиками, моркву – меншими, цибулю – дрібно шинкуємо).
Відправляємо в каструлю до курки картоплю, варимо на невеликому вогні ще приблизно 20 хвилин і паралельно обсмажуємо на сковорідці спочатку саму моркву (до легкої «засмаги»), а потім кладемо до моркви цибулю і, помішуючи, смажимо овочі до золотистого кольору цибулі.
Плавлені сирочки натираємо на крупній тертці.
Коли картопля вже майже готова (альденте), відправляємо в каструлю овочі і, постійно помішуючи, сирки. Я попередньо дістаю м’ясо з каструлі і відділяю його від кісточки, ріжу на невеликі шматочки і повертаю назад.
Доводимо суп з плавленими сирками до кипіння, солимо, кладемо в каструлю всі спеції (я використовую ще копчену паприку), і на дуже-дуже маленькому вогні тримаємо наш курячий супчик ще хвилин 10. Він повинен гарно настоятися, а сирки – повністю розплавитися.
До речі, вибирайте якісні сирки (я орієнтуюся на ціну, дешеве – хорошим, як правило, не буває). Неякісні плавлені сирки в супі не розтануть. Так і будуть плавати шматочками.
Їсти цей супчик з плавленими сирками краще, коли він трохи схолоне, тоді на повну розкривається його ніжний вершковий смак.
Вам сподобаються також рецепти:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.