Крем-суп з грибами і грінками

Крем-суп з грибами і грінками легко приготувати на обід. Це простий рецепт з маслятами — вийшло неймовірно смачно, проте підійдуть майже будь-які їстівні лісові гриби та звичайні печериці. Просто смак кожного разу буде трохи іншим. У рецепті використовується грибний бульйон, він у мене залишається, коли я роблю мариновані гриби на зиму. Домашній бульйон можна замінити двома кубиками грибного бульйону, вони теж дуже ароматні. Родзинка рецепту полягає в тому, що гриби спочатку потрібно підсмажити з цибулею, а потім вже готувати суп-пюре зі смаженими грибами, так набагато смачніше.

Крем-суп з грибами і грінками

Крем-суп з грибами і грінками

  • Час приготування: 45 хвилин
  • Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти для крем-супу з грибами і грінками

  • 500 г свіжих грибів (маслюки, боровики, печериці або інші);
  • 400 г картоплі;
  • 200 г цибулі ріпчастої;
  • 30 г петрушки;
  • 20 г вершкового масла;
  • 1.5 літра грибного бульйону;
  • 100 мл жирних вершків;
  • 4 скибочки батона;
  • 40 г пармезану або іншого твердого сиру;
  • сіль, рослинна олія.

Спосіб приготування крем-супу з грибами і грінками

З капелюшків маслюків знімаємо тонку липку шкірку, ніжки шкребемо. Якщо гриби чисті, без піску, то такої обробки цілком достатньо, якщо ні, то кладемо дари лісу в друшляк, промиваємо проточною водою.

Підготовлені гриби ріжемо дрібно. Очищаємо та подрібнюємо цибулю. У сковороду наливаємо столову ложку рослинної олії для смаження, додаємо вершкове масло. Спочатку кладемо гриби в розтоплене масло, смажимо на сильному вогні приблизно 12 хвилин, коли волога майже випарується, додаємо подрібнену цибулю. Готуємо все разом 15 хвилин, поки цибуля не стане прозорою.

Обсмажуємо гриби з цибулею

Обсмажуємо гриби з цибулею

Беремо супову каструлю з товстим дном, перекладаємо в неї обсмажені маслюки з цибулею.

Перекладаємо обсмажені маслюки з цибулею в каструлю, додаємо картоплю

Перекладаємо обсмажені маслюки з цибулею в каструлю, додаємо картоплю

Картоплю очищаємо, ріжемо кубиками, кладемо в каструлю. Раджу використовувати для крем-супу з грибами картоплю розваристого сорту.

Далі наливаємо в каструлю грибний бульйон, солимо за смаком, доводимо до кипіння. Готуємо крем-суп на тихому вогні близько 20 хвилин, до м’якості картоплі. Якщо використовуються бульйонні кубики, то наливаємо 1.5 літра окропу і крошимо кубики, в цьому випадку сіль додавати не потрібно.

Наливаємо бульйон, солимо і доводимо до кипіння. Готуємо близько 20 хвилин

Наливаємо бульйон, солимо і доводимо до кипіння. Готуємо близько 20 хвилин

За 5 хвилин до готовності кладемо подрібнену петрушку. Для грибного крем-супу також підійде свіжий кріп та зелень селери.

Коли картопля стане зовсім м’якою, подрібнюємо суп занурювальним блендером до кремової консистенції.

Наливаємо в каструлю жирні вершки, перемішуємо. Повертаємо супчик на плиту, прогріваємо кілька хвилин, до кипіння доводити не потрібно, щоб вершки не згорнулися.

Подрібнюємо суп занурювальним блендером, наливаємо в каструлю жирні вершки

Подрібнюємо суп занурювальним блендером, наливаємо в каструлю жирні вершки

Підрум’янюємо в тостері скибочки білого хліба або батон, нарізаємо підсмажений хліб кубиками. У тарілку наливаємо порцію грибного супу-пюре, зверху кладемо грінки.

Посипаємо грінки тертим пармезаном або іншим твердим сиром.

Окремо підсмажуємо до карамельного стану цибулю, викладаємо на грінки, прикрашаємо зеленню і відразу подаємо на стіл. Смачного!

Додаємо до грибного крем-супа з грінками підсмажену цибулю і зелень. Готово!

Додаємо до грибного крем-супа з грінками підсмажену цибулю і зелень. Готово!

Для вегетаріанського і пісного меню використовуйте для обсмажування рослинну або оливкову олію, рослинні вершки замість молочних і замініть пармезан тофу.

Спробуйте також рецепт «Крем-суп з брокколі — смачна перша страва для здорового харчування»

Олена Цинкевич,

Ботанічка.

Tagged , . Bookmark the permalink.