Як і будь-який крем-суп, суп з броколі вважається дієтичним, бо готується на воді і з самих лише овочів. Хоча, якщо ви не прихильник вегетаріанського харчування, то можете використовувати будь-який м’ясний чи курячий бульйон. В останньому випадку крем-суп з броколі буде ще поживнішим. Готується такий супчик дуже швидко, то ж він може стати улюбленою першою стравою у вашій родині, особливо — в сезон свіжих овочів. Хоча для його приготування можна використовувати і заморожену капусту броколі.
Для початку необхідно добре промити броколі під струменем холодної води. Картоплю, моркву та цибулю нарізаємо кубиками.
На сковороді нагріваємо олію та викладаємо підготовлені овочі. Якщо не використовується м’ясний бульйон, то можна додати 1 столову ложку вершкового масла. Смажимо овочі до прозорості цибулі.
Приготуйте також смачний грибний крем-суп.
Складаємо їх у каструлю та додаємо розібрану на невеликі суцвіття капусту.
А тепер просто заливаємо овочі гарячою водою. Можна, як я вже казала, також використовувати м’ясний бульйон. Рідини потрібно рівно стільки, щоб вона прикривала наші овочі.
Спробуйте приготувати також гарбузовий суп-пюре. Ну, дуже смачно!
Додаємо сіль та спеції, перевіряємо на смак і варимо до готовності. У мене це зайняло 15 хвилин.
Даємо йому трохи охолонути. Якщо ви не впевнені у правильній кількості рідини у супі — саме час відлити частину її у ємність. За допомогою занурювального блендера добре подрібнюємо наші овочі.
Якщо крем-суп здався густим, додайте трохи відлитої рідини. Ось що в результаті вийшло.
А ось тепер можна додати в наш суп вершки та ще раз прогріти його, не доводячи до кипіння.
До такого супу заведено подавати грінки. Для цього просто підсмажуємо шматочки хліба на сухій сковороді. Можна натерти їх часником. Можна грінки зробити з сиром. З даної кількості продуктів виходить 3 порції поживного і смачного супу-пюре.
Спробуйте також наш рецепт «Крем-суп з цибулі-порей».
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.