Крем-суп з грибами — ніжний і поживний

Грибний крем-суп за цим рецептом готується з мінімального набору продуктів, а на смак — це без перебільшення вишукана ресторанна страва. При цьому приготувати може і підліток. З обов’язкових інгредієнтів — гриби, вершки, цибуля і часник. Навіть картоплю додавати не обов’язково! В сезон можна використати лісові гриби, але попередньо їх треба проварити.

Крем-суп з грибами, фото

Крем-суп з грибами — ніжний і поживний

Інгредієнти для грибного крем-супу

  • 400-500 г печериць;
  • Цибуля – одна середня;
  • Часник – 1-2 зубчики;
  • Вершки – 100-150 г (жирність — на смак);
  • Картопля (якщо хочете, щоб ваш крем суп мав більш густу структуру) – 1 середня;
  • Олія або вершкове масло для смаження цибулі і грибів;
  • Сіль, перець – на смак.

При подачі дуже смачно використовувати сухарі з білого хліба. Нашвидкуруч можете підсмажити на сухій(!) сковорідці шматочки хліба до золотистого кольору.

Грибний крем-суп – рецепт приготування

Спершу дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо її в сотейник (або невелику каструлю) на розігріту олію для пасерування. Я використала оливкову олію, можна обрати і вершкове масло, і соняшникову олію без запаху. Поки цибуля набуває прозорого відтінку – подрібнюємо гриби та відправляємо смажитись до неї, збільшуємо вогонь.

Обсмажуємо шампіньйони до готовності, постійно помішуючи. Зауважте, що при приготуванні вони віддають вологу і їх об’єм стає вдвічі меншим. На цьому етапі ми можемо додати натертий часник, сіль та перець (можете побавитись з іншими приправами).  Також нарізаємо та додаємо картоплину, вона зробить наш грибний крем-суп з шампіньйонами більш густим і поживним. Але і без картоплі такий супчик буде смачний!

Одразу після заливаємо суміш гарячою водою чи окропом. Вода має ледь закривати овочі. Тут потрібно бути уважним та не перебільшити. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і проварюємо упродовж приблизно 15 хвилин. Якщо не використовуєте картоплю, то достатньо і 10 хвилин.

Далі залишається надати грибному супу потрібної нам структури. Тому даємо йому трішки охолонути та збиваємо блендером до однорідності. Опісля додаємо вершки та знову збиваємо до потрібної нам консистенції. Чим більше вершків – тим грибний крем-суп ніжніший та рідший.

Прогріваємо його на невеликому вогні приблизно 3 хвилини, не доводячи до кипіння, і можемо смакувати!

Приготуйте також:

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.