Коли за вікном починає падати температура, а дні стають сірими та дощовими, хочеться наповнити себе енергією літа або спогадами про нього. Це означає, що настав час варити ніжний суп з цибулі порей, рецепт якого розкажу в цій статті. Цибуля порей досі росте на грядці — це й наштовхнуло мене на сьогоднішній рецепт. До речі, на зиму я її заморожую, і вона служить прекрасним доповненням до різних страв.
Отже, приступимо.
Цибулю-порей миємо, нарізаємо кільцями й обсмажуємо в каструлі з товстим дном на суміші рослинного та вершкового масла до прозорості. Додаємо порізану кубиками картоплю. На окремій сковороді обсмажуємо почищені та порізані печериці, потім додаємо до них моркву і корінь петрушки, натерті на великій тертці. Я додаю ще трохи гіркого перцю, тоді суп буде дійсно зігрівати!
Доводимо до напівготовності.
Додаємо в каструлю з цибулею та трохи все разом протушуємо. Ну а потім додаємо бульйон, в залежності від уподобань: або овочевий, або м’ясний. Так, щоб він злегка покрив наші овочі.
Як приготувати суп-пюре зі шпинату? Читайте на наших сторінках.
Варимо на повільному вогні ще хвилин 20 до готовності. Солимо, додаємо спеції за смаком.
А тепер за допомогою погружного блендера доводимо все до стану пюре. Якщо вам здається, що суп вийшов густим, додайте ще трохи бульйону.
На сковорідці підсмажуємо до хрусткого стану смужки бекону. В останній момент можна додати насіння гарбуза.
Подавати суп-пюре з цибулею-порей я люблю з часниковими грінками та зеленню. Смачного!
Якщо полюбляєте супи-пюре, вам буде цікаво дізнатися рецепт гарбузового крем-супу.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.