Кіш з куркою — відкритий пиріг з соковитою начинкою

Кіш — це суміш пирога, суфле та запіканки. Ця чудова французька страва проста в приготуванні, але смак має неперевершений. Існує багато варіацій кіша з різноманітними начинками. Ми сьогодні приготуємо варіант з куркою. Цей смачний відкритий пиріг з куркою стане гарною літньою альтернативою ситному обіду.

Кіш з куркою

Кіш з куркою

Інгредієнти для кіша з куркою

Для тіста:

  • Борошно — 200 г;
  • Розпушувач — 1,5 чайної ложки;
  • Сіль — 0,5 чайної ложки;
  • Цукор — 0,5 чайної ложки;
  • Вода — 3 столові ложки;
  • Майонез 67 % жирності — 2 столових ложки;
  • Вершкове масло кімнатної температури — 50 г;
  • Яйце — 1 шт.

Для начинки:

  • Куряче філе — 500 г;
  • Сир сулугуні — 250 г;
  • Помідор — 1 шт.;
  • Вершки — 200 мл;
  • Цибуля — 1 середня;
  • Часник, спеції за смаком.

Інгредієнти для кіша з куркою

Інгредієнти для кіша з куркою

Спосіб приготування кіша з куркою

Готуємо тісто, основу для нашого кіша. Для цього в довільному порядку змішуємо всі інгредієнти та вимішуємо.

Змішуємо інгредієнти та вимішуємо тісто

Змішуємо інгредієнти та вимішуємо тісто

Вийшло м’яке тісто, яке не липне до рук. Загортаємо його у плівку та відправляємо у холодильник хвилин на 30.

Загортаємо тісто у плівку та відправляємо у холодильник хвилин на 30

Загортаємо тісто у плівку та відправляємо у холодильник хвилин на 30

М’ясо курки нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно ріжемо.

М'ясо курки нарізаємо кубиками

М’ясо курки нарізаємо кубиками

Відправляємо цибулю на розігріту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії та доводимо її до золотистого кольору. За бажання, додаємо часник.

Обсмажуємо цибулю

Обсмажуємо цибулю

Додаємо куряче м’ясо та обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Додаємо куряче м'ясо та обсмажуємо все разом

Додаємо куряче м’ясо та обсмажуємо все разом

Тепер приступаємо до заливки.

Помідор треба попередньо очистити від шкірки. Для цього його опускаємо на хвилину в киплячу воду і потім в холодну. Після цього видаляємо шкірку та ріжемо помідор на дрібні кубики.

Ріжемо помідор на дрібні кубики

Ріжемо помідор на дрібні кубики

На великій тертці натираємо сир. Сир може бути і іншим, головне, щоб він добре плавився. Додаємо помідор, вершки. Перевіряємо на сіль з урахуванням сиру, який використали.

А тепер дістаємо наше тісто з холодильника та розгортаємо його. Форму попередньо змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Можна використовувати і роз’ємну форму, на дно краще покласти пергаментний папір.

За допомогою качалки переносимо тісто у форму і прибираємо зайве тісто з країв.

Переносимо тісто у форму і прибираємо зайве тісто з країв

Переносимо тісто у форму і прибираємо зайве тісто з країв

А тепер залишається викласти начинку та додати заливку. Відправляємо наш пиріг у попередньо нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.

Викладаємо начинку та додаємо заливку. Відправляємо пиріг у духовку

Викладаємо начинку та додаємо заливку. Відправляємо пиріг у духовку

Готовність визначаємо за золотистим кольором бортиків та рум’яною скоринкою.

Ось що у нас вийшло в результаті.

Кіш з куркою готовий. Смачного!

Кіш з куркою готовий. Смачного!

Треба відзначити, що цей пиріг гарно смакує як теплим, так і  охолодженим.

Спробуйте також наш рецепт «Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус».

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , . Bookmark the permalink.