Logo

Кіш з куркою — відкритий пиріг з соковитою начинкою

Кіш — це суміш пирога, суфле та запіканки. Ця чудова французька страва проста в приготуванні, але смак має неперевершений. Існує багато варіацій кіша з різноманітними начинками. Ми сьогодні приготуємо варіант з куркою. Цей смачний відкритий пиріг з куркою стане гарною літньою альтернативою ситному обіду.

kish-z-kurkoyu-01-1024x768-9617990

Кіш з куркою

Інгредієнти для кіша з куркою

Для тіста:

  • Борошно — 200 г;
  • Розпушувач — 1,5 чайної ложки;
  • Сіль — 0,5 чайної ложки;
  • Цукор — 0,5 чайної ложки;
  • Вода — 3 столові ложки;
  • Майонез 67 % жирності — 2 столових ложки;
  • Вершкове масло кімнатної температури — 50 г;
  • Яйце — 1 шт.

Для начинки:

  • Куряче філе — 500 г;
  • Сир сулугуні — 250 г;
  • Помідор — 1 шт.;
  • Вершки — 200 мл;
  • Цибуля — 1 середня;
  • Часник, спеції за смаком.

kish-z-kurkoyu-03-1024x768-2207054

Інгредієнти для кіша з куркою

Спосіб приготування кіша з куркою

Готуємо тісто, основу для нашого кіша. Для цього в довільному порядку змішуємо всі інгредієнти та вимішуємо.

kish-z-kurkoyu-05-1024x768-8258900

Змішуємо інгредієнти та вимішуємо тісто

Вийшло м’яке тісто, яке не липне до рук. Загортаємо його у плівку та відправляємо у холодильник хвилин на 30.

kish-z-kurkoyu-09-1024x768-6327211

Загортаємо тісто у плівку та відправляємо у холодильник хвилин на 30

М’ясо курки нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно ріжемо.

kish-z-kurkoyu-08-1024x768-3856291

М’ясо курки нарізаємо кубиками

Відправляємо цибулю на розігріту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії та доводимо її до золотистого кольору. За бажання, додаємо часник.

kish-z-kurkoyu-02-1024x768-4851800

Обсмажуємо цибулю

Додаємо куряче м’ясо та обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується вся рідина.

kish-z-kurkoyu-06-1024x768-8907231

Додаємо куряче м’ясо та обсмажуємо все разом

Тепер приступаємо до заливки.

Помідор треба попередньо очистити від шкірки. Для цього його опускаємо на хвилину в киплячу воду і потім в холодну. Після цього видаляємо шкірку та ріжемо помідор на дрібні кубики.

kish-z-kurkoyu-07-1024x768-1901109

Ріжемо помідор на дрібні кубики

На великій тертці натираємо сир. Сир може бути і іншим, головне, щоб він добре плавився. Додаємо помідор, вершки. Перевіряємо на сіль з урахуванням сиру, який використали.

А тепер дістаємо наше тісто з холодильника та розгортаємо його. Форму попередньо змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Можна використовувати і роз’ємну форму, на дно краще покласти пергаментний папір.

За допомогою качалки переносимо тісто у форму і прибираємо зайве тісто з країв.

kish-z-kurkoyu-10-1024x768-4029197

Переносимо тісто у форму і прибираємо зайве тісто з країв

А тепер залишається викласти начинку та додати заливку. Відправляємо наш пиріг у попередньо нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.

kish-z-kurkoyu-11-1024x768-3629268

Викладаємо начинку та додаємо заливку. Відправляємо пиріг у духовку

Готовність визначаємо за золотистим кольором бортиків та рум’яною скоринкою.

Ось що у нас вийшло в результаті.

kish-z-kurkoyu-04-1024x768-8077544

Кіш з куркою готовий. Смачного!

Треба відзначити, що цей пиріг гарно смакує як теплим, так і  охолодженим.

Спробуйте також наш рецепт «Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус».

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.