Кіш — це суміш пирога, суфле та запіканки. Ця чудова французька страва проста в приготуванні, але смак має неперевершений. Існує багато варіацій кіша з різноманітними начинками. Ми сьогодні приготуємо варіант з куркою. Цей смачний відкритий пиріг з куркою стане гарною літньою альтернативою ситному обіду.
Готуємо тісто, основу для нашого кіша. Для цього в довільному порядку змішуємо всі інгредієнти та вимішуємо.
Вийшло м’яке тісто, яке не липне до рук. Загортаємо його у плівку та відправляємо у холодильник хвилин на 30.
М’ясо курки нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно ріжемо.
Дивіться також інші рецепти пирога за посиланням.
Відправляємо цибулю на розігріту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії та доводимо її до золотистого кольору. За бажання, додаємо часник.
Додаємо куряче м’ясо та обсмажуємо все разом до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Тепер приступаємо до заливки.
Помідор треба попередньо очистити від шкірки. Для цього його опускаємо на хвилину в киплячу воду і потім в холодну. Після цього видаляємо шкірку та ріжемо помідор на дрібні кубики.
На великій тертці натираємо сир. Сир може бути і іншим, головне, щоб він добре плавився. Додаємо помідор, вершки. Перевіряємо на сіль з урахуванням сиру, який використали.
А тепер дістаємо наше тісто з холодильника та розгортаємо його. Форму попередньо змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Можна використовувати і роз’ємну форму, на дно краще покласти пергаментний папір.
За допомогою качалки переносимо тісто у форму і прибираємо зайве тісто з країв.
А тепер залишається викласти начинку та додати заливку. Відправляємо наш пиріг у попередньо нагріту до 180 градусів духовку хвилин на 30.
Готовність визначаємо за золотистим кольором бортиків та рум’яною скоринкою.
Ось що у нас вийшло в результаті.
Треба відзначити, що цей пиріг гарно смакує як теплим, так і охолодженим.
Спробуйте також наш рецепт Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус і Кіш з лососем.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.