Бюджетний пиріг з вишнями на кефірі

Цей пиріг з вишнями на кефірі я пекла всього раз і одразу вирішила додати у свою скарбничку рецептів на «Зеленій садибі». Він бюджетний, бо тісто не потребує вершкового масла, ціни на яке зараз дуже підскочили. Печеться швидко, виходить багато і, звичайно, він смачний. При цьому раджу його їсти охолодженим. Бо коли я вперше його спробувала ще гарячим, вирішила – «ну таке…» І лише через кілька годин, коли повністю вихолов, цей пиріг показав, на що він дійсно здатний. Буду експериментувати й наступного разу спечу його з малиною чи іншими ягодами. Впевнена, буде так само смачно.

Пиріг з вишнями на кефірі

Пиріг з вишнями на кефірі

Інгредієнти для бюджетного пирога з вишнями

Важливо! Всі інгредієнти перед приготуванням тіста мають бути кімнатної температури. Дістаньте їх завчасно з холодильника.

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • дрібка солі;
  • 1 ст. ложка ванільного цукру;
  • 2 ч. ложки розпушувача для тіста;
  • цукор — 250 г;
  • 3 яйця;
  • 250 мл кефіру;
  • 100 мл олії.

Для начинки:

  • 0,5 кг вишень без кісточок;
  • 2-3 ст. ложки цукру;
  • 1-2 ст. ложки крохмалю.

Пиріг з вишнями на кефірі — рецепт приготування

В одній мисці змішуємо всі сухі інгредієнти, крім цукру. В іншій — збиваємо блендером чи вінчиком цукор з яйцями. Не треба збивати довго, це не бісквіт. Потім до яєць додаємо кефір і олію, перемішуємо до однорідності й поступово всипаємо в цю масу всі сухі інгредієнти. Розмішуємо до однорідності — щоб не було грудочок.

Тісто має бути як густа сметана. Якщо воно зарідке, додайте борошно, якщо занадто густе — олію.

Тісто на пиріг з вишнями

Тісто на пиріг з вишнями має бути як густа сметана

Вмикаємо духовку і робимо начинку. Почистили вишні від кісточок, змішали їх з цукром і крохмалем — начинка готова.

Начинка на пиріг з вишнями на кефірі

Начинка на пиріг з вишнями на кефірі

Велику глибоку форму (приблизно 20 на 30 см), у мене — це деко від духовки, бо вона маленька, всього 45 см шириною, вистеляємо пергаментом і виливаємо приблизно половину тіста. Зверху рівномірно розкладаємо вишні і заливаємо їх іншою половиною тіста.

Ставимо наш пиріг на кефірі в розігріту на 180 градусів духовку і випікаємо до золотистого кольору. На це піде приблизно 40 хвилин, але враховуйте особливості своєї духовки. Перевірити готовність пирога легко можна зубочисткою, проколовши його в кількох місцях. Якщо на неї не налипло тісто, пиріг готовий.

Готовий пиріг з вишнями

Наш пиріг з вишнями готовий

Подавайте пиріг до чаю охолодженим. Але найбільше цей пиріг на кефірі мені смакує саме з кефіром. Або молоком.

Подавайте цей пиріг до столу охолодженим

Подавайте цей пиріг до столу охолодженим

Приготуйте також:

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.