Погодьтеся, що в нашій свідомості поява молодої капусти в магазинах асоціюється з настанням весни. У всякому разі я дуже радію, що з’явилася нарешті можливість додати до свого раціону свіжу капусту. Сьогодні на нашій кухні галета на житньому борошні з капустою. Звичайно, до капусти можна додавати ще щось або змінювати наповнювачі залежно від ваших уподобань. Якщо не хочете використовувати яйця, то можна замінити їх насінням льону, попередньо заливши їх водою.
Із зазначених продуктів замішуємо тісто та відправляємо його відпочити. Тим часом займемося начинкою. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то їх попередньо треба замочити і потім відварити. Якщо печериці, то їх треба обсмажити. Моркву та цибулю попередньо теж припускаємо на рослинній олії.
Тепер з’єднуємо всі інгредієнти разом. Капуста у нас молода, і тому не раджу її сильно перетирати, інакше вона пустить сік. Додаємо яйця, сіль, перець та спеції. Я додала цього разу ще в‘ялені помідори та оливки.
Спробуйте й інші наші рецепти з капустою:
Тісто розкачуємо в коло та переносимо його на деко, застелене пергаментом. Начинку розміщуємо на тісті та послідовно защипуємо краї. Виходить така ось галета, або відкритий пиріг з капустою.
Ставимо галету в розігріту духовку та випікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Готово! Ось такий сьогодні вийшов відкритий пиріг з капустою, або галета. Свіжа соковита начинка у поєднанні з хрусткою скоринкою — це дуже смачно. Спробуйте!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.