Logo

Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус

Погодьтеся, що в нашій свідомості поява молодої капусти в магазинах асоціюється з настанням весни. У всякому разі я дуже радію, що з’явилася нарешті можливість додати до свого раціону свіжу капусту. Сьогодні приготуємо галету на житньому борошні з капустою. Звичайно, до капусти можна додавати ще щось або змінювати наповнювачі в залежності від ваших уподобань. Якщо не хочете використовувати яйця, то можна замінити їх насінням льону, попередньо заливши їх водою.

haleta-02-1024x766-1911190

Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус

Інгредієнти для галети з житнього борошна

  • Борошно житнє — 300 г;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Вода — 170 мл;
  • Рослинна олія — ​​3 ст. ложки;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка.

Для начинки:

  • Маленька капуста — ½ шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Гриби сухі (або печериці) — 20 г;
  • Яйця — 2-3 шт.;
  • Рослинна олія — ​​2 ст. ложки;
  • Зелень;
  • Спеції.

haleta-07-1024x768-3263655

Інгредієнти для галети з житнього борошна

Спосіб приготування галети з житнього борошна

Із зазначених продуктів замішуємо тісто та відправляємо його відпочити.

haleta-06-1024x768-9839573

Замішуємо тісто та відправляємо його відпочити

Тим часом займемося начинкою. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то їх попередньо треба замочити і потім відварити. Якщо  печериці, то їх треба обсмажити.

Моркву та цибулю попередньо теж припускаємо на рослинній олії.

haleta-05-1024x766-6153413

Припускаємо моркву та цибулю

Тепер з’єднуємо всі інгредієнти разом. Капуста у нас молода і тому не раджу її сильно перетирати, інакше вона пустить сік. Додаємо яйця, сіль, перець та спеції. Я додала цього разу ще в‘ялені помідори та оливки.

Спробуйте й інші наші рецепти з капустою: «Пиріг з капустою на дріжджовому тісті» або «Запіканка з молодої капусти в мультиварці на кожен день».

Тісто розкачуємо в коло та переносимо його на деко, застелене пергаментом. Начинку розміщуємо на тісті та послідовно защипуємо краї. Виходить така ось галета, або відкритий пиріг з капустою.

haleta-04-1024x770-6881709

Формуємо галету з начинкою

Ставимо галету в розігріту духовку та випікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Готово! Ось такий сьогодні вийшов відкритий пиріг з капустою, або галета.

haleta-08-1024x768-3699475

Галета з житнього борошна готова!

Свіжа соковита начинка у поєднанні з хрусткою скоринкою — це дуже смачно. Спробуйте!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.