Галета з житнього борошна — смачний і корисний перекус

Погодьтеся, що в нашій свідомості поява молодої капусти в магазинах асоціюється з настанням весни. У всякому разі я дуже радію, що з’явилася нарешті можливість додати до свого раціону свіжу капусту. Сьогодні на нашій кухні галета на житньому борошні з капустою. Звичайно, до капусти можна додавати ще щось або змінювати наповнювачі залежно від ваших уподобань. Якщо не хочете використовувати яйця, то можна замінити їх насінням льону, попередньо заливши їх водою.

Галета з житнього борошна

Галета з житнього борошна

Інгредієнти для галети з житнього борошна

  • Борошно житнє — 300 г;
  • Сіль — 1 ч. ложка;
  • Вода — 170 мл;
  • Рослинна олія — ​​3 ст. ложки;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка.

Для начинки:

  • Маленька капуста — ½ шт.;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Гриби сухі — 20 г, або печериці 150 г;
  • Яйця — 2-3 шт.;
  • Рослинна олія — ​​2 ст. ложки;
  • Зелень;
  • Спеції.

Галета — рецепт на житньому борошні

Із зазначених продуктів замішуємо тісто та відправляємо його відпочити. Тим часом займемося начинкою. Якщо ви використовуєте сухі гриби, то їх попередньо треба замочити і потім відварити. Якщо  печериці, то їх треба обсмажити. Моркву та цибулю попередньо теж припускаємо на рослинній олії.

Тепер з’єднуємо всі інгредієнти разом. Капуста у нас молода, і тому не раджу її сильно перетирати, інакше вона пустить сік. Додаємо яйця, сіль, перець та спеції. Я додала цього разу ще в‘ялені помідори та оливки.

Спробуйте й інші наші рецепти з капустою:

Тісто розкачуємо в коло та переносимо його на деко, застелене пергаментом. Начинку розміщуємо на тісті та послідовно защипуємо краї. Виходить така ось галета, або відкритий пиріг з капустою.

Ставимо галету в розігріту духовку та випікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.

Готово! Ось такий сьогодні вийшов відкритий пиріг з капустою, або галета. Свіжа соковита начинка у поєднанні з хрусткою скоринкою — це дуже смачно. Спробуйте!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.