Logo

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті – смачна і проста в приготуванні домашня випічка, яка по силам навіть кулінарам-початківцям. Як правило, молоді господині бояться братися за дріжджове тісто, бо воно не завжди виходить. Але, насправді, ніяких особливих секретів у приготуванні випічки на дріжджах немає. Тим більше, що сучасні сухі дріжджі, якщо їх термін придатності дійсний, однозначно, виконають свою роботу на відмінно. А щоб тісто точно вдалося, треба вибрати «правильний» рецепт. Як ось цей, наприклад.

pyrih-z-kapustoyu-08-1024x765-3962529

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті

Інгредієнти для пирога з капустою на дріжджовому тісті

  • Молоко – 250 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сіль – 2 чайні ложки;
  • Борошно – 500 грамів;
  • Масло вершкове – 50 грамів;
  • Олія рослинна – 50 мл;
  • Дріжджі сухі -2 чайні ложки.

Для начинки:

  • Капуста – 400 грамів;
  • Морква – 1 середня;
  • Цибуля – 1 середня;
  • Рослинна олія – 3 столові ложки;
  • Томатна паста – 1 столова ложка;
  • Варене яйце – 1 штука.

Спосіб приготування пирога з капустою на дріжджовому тісті

Дріжджі розчиняємо в теплому молоці з цукром і залишаємо в спокої до активізації. Коли з’явитися стійка «шапочка» піни, додаємо приблизно 400 грамів борошна, сіль, яйце і замішуємо тісто. Вимішувати треба до того стану, поки воно не почне відставати від стінок.

pyrih-z-kapustoyu-02-1024x765-5496342

Тісто вимішуємо, поки воно не почне відставати від стінок миски

Додаємо м’яке вершкове масло і рослинну олію і продовжуємо вимішувати, додаючи борошно. Його може піти менше або більше. Головний показник «правильного» тіста на цей пиріг з капустою – тісто виходить м’яким і не прилипає до стінок.

Поставимо тісто в тепле місце на підхід години на дві. За цей час воно має збільшитися в розмірах приблизно вдвічі. А ми тим часом приготуємо начинку.

pyrih-z-kapustoyu-03-1024x765-2577490

Ставимо тісто підходити в тепле місце на дві години

Цибулю подрібнюємо, моркву тремо на крупній тертці і злегка обсмажуємо овочі на олії. Додаємо дрібно порізану капусту. Солимо, перчимо, кладемо томатну пасту і доводимо нашу начинку для пирога на дріжджовому тісті з капустою до готовності на маленькому вогні.

pyrih-z-kapustoyu-04-1024x765-9332936

Підсмажуємо овочі для начинки на невеликому вогні

Після охолодження начинки додаємо до неї порубане варене яйце. За бажання можна додати і підсмажені гриби.

Розділяємо тісто на дві частини. На деко кладемо папір для випічки і розкачуємо тісто у формі прямокутника. Кладемо начинку.

pyrih-z-kapustoyu-05-1024x765-4157717

Тісто ділимо на дві частини, на одну – кладемо начинку

Зверху — другу частину тіста і защипуємо краї. Якщо є натхнення, можна прикрасити пиріг з капустою зверху на свій розсуд. Змащуємо пиріг сумішшю жовтка і рослинного масла. Випікаємо в розігрітій духовці близько 30 хв при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

pyrih-z-kapustoyu-06-1024x765-2453368

Можна прикрасити пиріг з капустою зверху на свій розсуд

Смачно дуже! Капусту можна використовувати як свіжу, так і квашену. З квашеною капустою такий пиріг робити ще швидше, адже економиться час на подрібнення капусти. Томатну пасту можна замінити на томатний сік.

pyrih-z-kapustoyu-07-1024x765-7886931

Пиріг з капустою на дріжджовому тісті готовий!

Якщо любите рецепти з капустою, подивіться рецепт запіканки з капустою. Смачна і проста в приготуванні закуска на кожен день.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.