Мабуть, серед моїх рецептів не знайдеться більш підходящого для експериментів, як рецепт цієї запіканки з капусти в мультиварці. По-перше, її можна спекти і в звичайній духовці, вийде не гірше. По-друге, капуста може бути молода, стара, або навіть квашена. По-третє, можна обійтися і зовсім без капусти, а придумати начинку з того, що є в холодильнику. Дуже смачно виходить така запіканка з сиром і шампіньйонами, наприклад. А ще мені сподобався варіант з рибною консервою в маслі в поєднанні з яйцями та зеленою цибулею. Ви можете спробувати зробити її з тих продуктів, які вам до вподоби. Як основу, в цій публікації я пропоную рецепт запіканки з молодої капусти.
Спочатку готуємо начинку. Дрібно кришимо цибулю, обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. Потім додаємо до цибулі моркву. Смажимо овочі до м’якості.
Поки смажиться цибуля з морквою, шинкуємо ножем чи на шинковці капусту. Якщо захочете приготувати запіканку зі старої чи квашеної капусти, то попередньо її треба трохи (хвилин 15) протушити. Справа в тому, що випікається ця страва 25 хвилин, і коли капуста тверда, за цей час вона не стане достатньо м’якою.
Рецепт дуже смачної квашеної капусти читайте на наших сторінках.
Змішуємо капусту і підсмажені овочі, солимо начинку, додаємо кріп, перець, пряні трави.
Приготуйте також капустяні оладки. Вони мають дуже ніжний вершковий смак.
Готуємо тісто. Власне, це не стільки тісто, як основа до звичайного омлету, бо муки там зовсім небагато.
Розбиваємо яйця і змішуємо їх зі сметаною.
В муку всипаємо розпушувач і крохмал, перемішуємо і додаємо все до яєць зі сметаною. Гарно розмішуємо масу, щоб мука не утворила грудочок.
Приготуйте також з капусти ідеальну закуску Мариновану капусту нашвидкуруч!
Тісто має вийти негустим, приблизно, як на млинці. З’єднуємо тісто і начинку. Можна спочатку викласти в змащену олією форму чи чашу мультиварки начинку, а потім вилити на неї тісто. Але мені більше подобається одразу все перемішати.
Змащуємо олією чашу мультиварки і викладаємо в неї нашу майбутню запіканку з капусти.
Включаємо мультиварку на режим «Випічка» на 20 хвилин.
За подібним рецептом можна приготувати смачну запіканку з зелені в духовці чи в мультиварці.
Детально про режими мультиварки читайте в нашому матеріалі.
Якщо випікаєте запіканку з капусти в духовці, то ставте температуру 180 °С і випікайте її 25 хвилин. При випіканні в мультиварці запіканку через 20 хвилин треба буде перевернути і поставити на підсмаження другої сторони ще хвилин на 5-10.
Дістаємо запіканку з капусти з мультиварки і подаємо до столу. Чекаємо, коли трохи схолоне, і нарізаємо порціями. Вона гарно смакує і теплою, і холодною. Але, як правило, до стану холодної вона у нас не доживає 🙂
Приготуйте також ніжну запіканку з цвітної капусти.
Така запіканка гарно смакуватиме і на сніданок, і як легкий перекус. Хай вам буде смачно!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.