Мабуть, серед моїх рецептів не знайдеться більш підходящого для експериментів, як рецепт цієї запіканки з капусти в мультиварці. По-перше, її можна спекти і в звичайній духовці, вийде не гірше. По-друге, капуста може бути молода, стара, або навіть квашена. По-третє, можна обійтися і зовсім без капусти, а придумати начинку з того, що є в холодильнику. Дуже смачно виходить така запіканка з сиром і шампіньйонами, наприклад. А ще мені сподобався варіант з рибною консервою в маслі в поєднанні з яйцями та зеленою цибулею. Ви можете спробувати зробити її з тих продуктів, які вам до вподоби. Як основу, в цій публікації я пропоную рецепт запіканки з молодої капусти.
Спочатку готуємо начинку. Дрібно кришимо цибулю, обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. Потім додаємо до цибулі моркву. Смажимо овочі до м’якості.
Поки смажиться цибуля з морквою, шинкуємо ножем чи на шинковці капусту. Якщо захочете приготувати запіканку зі старої чи квашеної капусти, то попередньо її треба трохи (хвилин 15) протушити. Справа в тому, що випікається ця страва 25 хвилин, і коли капуста тверда, за цей час вона не стане достатньо м’якою.
Рецепт дуже смачної квашеної капусти читайте на наших сторінках.
Змішуємо капусту і підсмажені овочі, солимо начинку, додаємо укроп, перець, пряні трави.
Готуємо тісто. Власне, це не стільки тісто, як основа до звичайного омлету, бо муки там зовсім небагато.
Розбиваємо яйця і змішуємо їх зі сметаною.
В муку всипаємо розпушувач і крохмал, перемішуємо і додаємо все до яєць зі сметаною. Гарно розмішуємо масу, щоб мука не утворила грудочок.
Тісто має вийти негустим, приблизно, як на млинці. З’єднуємо тісто і начинку. Можна спочатку викласти в змащену олією форму чи чашу мультиварки начинку, а потім вилити на неї тісто. Але мені більше подобається одразу все перемішати.
Змащуємо олією чашу мультиварки і викладаємо в неї нашу майбутню запіканку з капусти.
Включаємо мультиварку на режим «Випічка» на 20 хвилин.
Детально про режими мультиварки читайте в нашому матеріалі.
Якщо випікаєте запіканку з капусти в духовці, то ставте температуру 180 °С і випікайте її 25 хвилин. При випіканні в мультиварці запіканку через 20 хвилин треба буде перевернути і поставити на підсмаження другої сторони ще хвилин на 5-10.
Дістаємо запіканку з капусти з мультиварки і подаємо до столу. Чекаємо, коли трохи схолоне, і нарізаємо порціями. Вона гарно смакує і теплою, і холодною. Але, як правило, до стану холодної вона у нас не доживає 🙂
Така запіканка гарно смакуватиме і на сніданок, і як легкий перекус. Хай вам буде смачно!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.