Домашнє печиво з грушами – смачно і швидко

На порозі – раптові гості… Я думаю, з такою ситуацією ми всі час від часу стикаємося. Що приготувати? Чим пригостити?  Або, буває, хочеться трохи себе побалувати, але при цьому часу особливо і немає. В таких випадках можна скористатися готовим листковим тістом. Рекомендую мати його в холодильнику про запас. З нього швидко можна приготувати різноманітні страви. В цій публікації розкажу, як зробити з листкового тіста домашнє печиво з грушами. Воно готується швидко, дуже оригінально виглядає і, само собою, смачне. Саме те, що треба, щоб здивувати гостей!

Домашнє печиво з грушами - смачно і швидко

Домашнє печиво з грушами – смачно і швидко

Інгредієнти для домашнього печива з грушами

  • Груші ;
  • Листкове тісто;
  • Яйце куряче;
  • Цукор – для посипки;
  • Сік лимону.

Спосіб приготування домашнього печива з грушами на основі листкового тіста

Дістаємо 1 лист готового тіста і розкладаємо на посипаному борошном столі для розморожування. Стиглі груші чистимо і розрізаємо навпіл, звільняємо від насіння. Потім надрізаємо (не до кінця, щоб груша не розвалилася) кожну половинку поперек на однакові за товщиною частинки. Збризгуємо лимонним соком, посипаємо цукром.

Стиглі груші чистимо, розрізаємо навпіл, посипаємо цукром, збризгуємо лимонним соком

Стиглі груші чистимо, розрізаємо навпіл, посипаємо цукром, збризгуємо лимонним соком

Тісто розгортаємо і розрізаємо на прямокутники, відповідно до розміру груш. Розміщуємо на них половинки фруктів.

Тісто розгортаємо і розрізаємо на прямокутники, на них кладемо половинки груш

Тісто розгортаємо і розрізаємо на прямокутники, на них кладемо половинки груш

За допомогою ножа повторюємо контури груші, відступивши від її країв на 0,5-1 см. Вирізаємо з тіста листочки і розміщуємо їх у верхній частині груші з тіста.

Вирізаємо з тіста контури груші і листочки

Вирізаємо з тіста контури груші і листочки

Змащуємо збитим яйцем вільні краї тіста і відправляємо наше печиво з грушами в духовку. Випікаємо при темп 180 градусів хв 30-35 до зарум’янювання тіста. Враховуємо особливості духовки. В когось це може вимагати трохи більше часу, в когось – менше.

Відправляємо наше печиво з грушами в духовку

Відправляємо наше печиво з грушами в духовку

Можна хвилин за 5 до закінчення випікання злегка помазати фрукти сиропом від будь-якого варення – тоді груша придбає золотистий відтінок, ніби  закарамелізується.

Можна хвилин за 5 до закінчення випікання злегка помазати фрукти сиропом

Можна хвилин за 5 до закінчення випікання злегка помазати фрукти сиропом

Ось і все! Оригінальне і смачне печиво з грушами готове! А разом з ним і ви до прийому гостей. Можна спробувати приготувати таке печиво і з іншими фруктами. Наприклад, з яблуком. Не бійтеся експериментувати! Шукайте свої особливі рецепти домашньої випічки і діліться ними з іншими.

Оригінальне і смачне печиво з грушами готове!

Оригінальне і смачне печиво з грушами готове!

А наступного разу, коли у вас буде трошки більше часу,  здивуйте гостей кексом з цілими грушами. 

Нехай всім буде смачно!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *