Запечені груші з сиром камамбер цього сезону я робила вперше і одразу «запала» на цей рецепт. Коли мені рекомендувала продавчиня, у якої я постійно купую камамбер до ранкової кави, запекти груші в духовці з цим сиром, я думала, що це закуска до вина. Ні! Це неперевершене тістечко! Воно просто тане у роті і залишає тонкий посмак стиглої груші — літа і сонця…
Попередньо розігрійте духовку до 180°C. Помийте груші, розріжте їх наполовину повздовж і видаліть середину (насіння та кісточки), створивши маленьку ямку. Покладіть кожну грушу на окремий аркуш алюмінієвої фольги або вогнетривкого посуду, щоб утримувати їх вертикально. В дачних умовах я для запікання груш в духовці використала звичайну форму для бісквітів, яку застелила пергаментним папером, і виклала туди груші так, щоб вони підтримували одна одну і стояли вертикально.
Полийте кожну грушу лимонним соком, щоб запобігти окисленню. Помістіть по шматочку сиру камамбер (або іншого м’якого сиру) всередину кожної груші, додайте трохи меду і посипте корицею.
Закрийте алюмінієвою фольгою або кришкою вогнетривкого посуду, щоб утримувати тепло і вологу. Поставте груші в духовку і запікайте у попередньо розігрітій духовці протягом приблизно 25-30 хвилин, або доки груші не стануть м’якими, а сир не розтопиться. В кінці запікання можна обережно відкрити фольгу або кришку на кілька хвилин, щоб дати грушам трохи підрум’янитися.
Під час подачі на стіл можна прикрасити груші горіхами. Подавайте груші, запечені з сиром камамбер, ще гарячими.
Спробуйте також приготувати печиво з грушами на основі листкового тіста. Це просто і дуже смачно!
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.