Знаєте, є рецепти, які завжди викликають бажання їх повторити. Кекс з цілими грушами – один з них. Просто, смачно, а як красиво! Що там довго розказувати, фото кексу говорять самі за себе. Цей рецепт домашньої випічки від Людмили Воропаєвої вимагає мінімального набору продуктів і так само небагато навичок в приготуванні страв. Кекс з цілими грушами, мало того, що дуже оригінальний, він ще й дуже смачний і простий в приготуванні.
Форму для кексу змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном, зайве борошно струшуємо, щоб дарма не підгорало. До м’якого вершкового масла (завчасно дістаньте з холодильника) додаємо цукор і ванільний цукор. Збиваємо до появи білої піни. По одному додаємо курячі яйця, продовжуючи ретельно збивати масу.
Розпушувач всипаємо у борошно, додаємо до них цедру одного лимону і замішуємо тісто. Воно має вийти, як густа сметана. Тісто для кексу з цілими грушами виливаємо у підготовлену форму, «садимо» в тісто фрукти.
Груші для кексу вибирайте м’які, якщо фрукти тверді, їх можна попередньо проварити кілька хвилин в цукровому сиропі. Людмила для цього рецепту кексу «наколола» груші сиропом з пелюсток троянд, каже, запах випічки – просто неймовірний! Можна груші розрізати наполовину, залишивши хвостики, а серцевину видалити.
Випікаємо кекс з гуршами в духовці при температурі 180°С приблизно годину (враховуйте індивідуальні особливості вашої духовки). Готовність випічки можна перевірити сірником чи зубочисткою (проколіть кекс в кількох місцях, якщо сірник – сухий і чистий, значить, кекс – готовий).
Зверху кекс з цілими грушами можна посипати цукровою пудрою. Він однаково гарно смакує і гарячим, і холодним. Рецепт дуже простий, під силу навіть новачкам домашньої випічки, а захоплення ваших гостей гарантовано!
Спробуйте приготувати ще маківник за рецептом Людмили Воропаєвої. Вашим близьким обов’язково сподобається.
Рецепт і фото Людмили Воропаєвої,
Спеціально для ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.