Тарт – відкритий пиріг з особливого пісочного тіста, який може стати вашою улюбленою домашною випічкою. У сезон соковитих персиків обов`язково спробуйте приготувати яскравий та смачний тарт із фруктів та сирного крему. Сирна заливка та персики ідеально доповнюють його хрустку основу. Потрібно один раз спробувати, щоб зрозуміти, що тарт з персиками – це дуже смачно!
Всі продукти для основи нашого пирога з’єднуємо та вимішуємо до тих пір, поки у нас не вийде м’яке тісто. Одразу розподіляємо його по дну форми та робимо бортики висотою не менше 5 см.
Відправляємо нашу форму в холодильник хвилин на 30.
А тим часом займемося заливкою для нашого пирога.
Сир добре збиваємо з яйцями, щоб не було грудочок, додаємо інші інгредієнти і ще раз добре збиваємо. Якщо використовуються консервовані персики, то краще додати 1 чайну ложку крохмалю, щоб прибрати зайву вологість у готовому тарті.
Ось що у нас вийшло.
У персиків видаляємо кісточку, знімаємо шкірку та ріжемо персик на маленькі часточки.
Дістаємо нашу основу з холодильника та додаємо заливку. Зверху розкладаємо наші персики. Між часточками персиків у довільному порядку розкладаємо інші ягоди. Це може бути і лохина, і малина. У мене сьогодні знайшлася тільки чорна смородина.
Зверху можна посипати цукром для красивої карамелізації фруктів.
Ставимо форму з пирогом-тартом у попередньо нагріту до 180 град. духовку. Випікатися наш тарт буде близько години. Готовність визначається по золотавому кольору основи нашого відкритого пирога.
Після повного охолодження дістаємо наш тарт з форми. Для того, щоб повною мірою розкрився смак сирної заливки, краще помістити пиріг в холодильник ще години на дві.
Спробуйте ще один літній рецепт простої випічки до чаю — «Пиріг з абрикосами».
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.