Цей пиріг з абрикосами вважається класичним у нашій родині. Багато років тому я знайшла його рецепт в якомусь журналі, і жодного разу він не підвів. Можна просто випікати бісквітні коржі за цим рецептом для подальшого використання в торти, а можна зробити його відразу з фруктами у вигляді пирога до чаю. Цього разу я використала абрикоси.
Так, здається незвичним вимірювати яйця склянками, але насправді яйця бувають різними. Якщо у вас вони середніх розмірів, то склянка – це вийде 4 яйця.
Спробуйте також рецепт «Абрикоси у власному соку»
Для початку готуємо форму. А саме — вистилаємо дно пергаментним папером або злегка змащуємо маслом та присипаємо борошном. Включаємо духовку на 180 градусів.
Абрикоси, попередньо вимиті та обсушені, ділимо на половинки і викладаємо на дно форми серединкою догори. Додаємо цукор у кожну половинку за бажанням.
Яйця і весь цукор відправляємо в ємність, зручну для збивання, і починаємо збивати. Тут важливо не поспішати, керуючись лише одним правилом — обсяг продуктів, які збиваються, повинен збільшитися в 3 рази. Виходить пишна стійка маса.
Після цього вводимо просіяне разом з розпушувачем борошно і обережно перемішуємо рухами знизу вверх за допомогою лопатки.
Готове тісто виливаємо на підготовлені абрикоси та відправляємо у духовку хвилин на 30. Час буде залежати від вашої духовки. Випікаємо, як завжди, до сухої скіпки.
Ось що у нас вийшло.
Можна зняти кільце, але пиріг не перевертаємо, даємо йому охолонути повністю.
У цьому випадку волога від абрикосів не буде надмірно просочувати бісквіт.
Після цього перевертаємо, знімаємо пергамент (якщо використовували його). За бажання, присипаємо цукровою пудрою та прикрашаємо додатково ягодами, м’ятою.
Спробуйте також приготувати Шоколадний бісквітний торт з ягодами чи фруктами і Польський бісквіт з полуничним мусом.
Декілька слів про використання розпушувача. Якщо ви готуєте просто бісквіт для подальшого використання в приготуванні торту, то його можна не додавати, оскільки ми його розрізаємо через добу. А ось якщо робите такий пиріг з фруктами, то раджу додати розпушувач, адже фрукти дають додаткову вологу.
Що стосується використання фруктів, це можуть бути різні варіанти. Головне, щоб були не дуже м’якими.
Такий бісквіт з абрикосами, спечений ввечері, буде прекрасним доповненням до ранкового чаю.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.