Освіжаючий гаспачо — суп для літньої спеки

Так виходить у житті, що найсмачніші страви, як правило, найпростіші в приготуванні. І частіше за все, для їх приготування використовуються дуже доступні продукти. Це можна сказати у повній мірі і про гаспачо, який прийшов до нас з Італії. Якщо розповідати про нього коротко, то це суп з перетертих овочів, який подається в холодному вигляді. І звичайно ж він буде дуже доречним у спекотну пору.

osvizhayuchij-gaspacho-07-1024x727-6506640

Освіжаючий гаспачо — суп для літньої спеки

Інгредієнти для освіжаючого гаспачо

  • Помідори — 1,5 кг;
  • Перець солодкий — 2 шт.;
  • Часник — 2 зубчики;
  • Перець гострий — 1 шт.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Огірок — 300 г;
  • Оливкова олія — ​​за смаком;
  • Сік 1-го лимону.

osvizhayuchij-gaspacho-02-1024x768-5726380

Інгредієнти для освіжаючого гаспачо

Спосіб приготування освіжаючого гаспачо

Болгарський перець попередньо запікаємо у духовці, видаляємо насіння та шкірку. З помідор знімаємо шкірку. Для цього робимо на них хрестоподібний надріз і опускаємо у гарячу воду на пару хвилин, а потім у холодну. Після цієї процедури шкірка легко знімається.

Цибулю, часник та помідори поміщаємо в чашу блендера.

З огірка очищаємо шкірку, але не викидаємо. Дрібно ріжемо шкірку, ми використаємо її далі для прикраси.

Ви заморожуєте томати на зиму? Якщо ще не робили цього, спробуйте обов’язково! Як заморозити помідори на зиму і потім використовувати на кухні, читайте в статті за посиланням.

osvizhayuchij-gaspacho-03-1024x768-6472222

Очищаємо овочі та подрібнюємо у блендері

Трохи томатів, цибулі та огірків теж нарізаємо дрібними кубиками і також залишаємо для прикраси.

Після того, як ми подрібнили всі наші овочі, можна одразу приступати до додавання інших інгредієнтів. Але особисто я не дуже люблю насіння помідор, тому основну частину майбутнього гаспачо пропускаю через сито.

Після цього додаємо в наш холодний суп лимонний сік та сіль, орієнтуючись на свій смак. Що стосується гостроти, то можна гострий перець дрібно порізати кільцями та додати у тарілку. А можна використатати просто соус табаско.

Суп ставимо у холодильник як мінімум на 2 години, або ж можна додати при подачі кубики льоду.

При подачі в кожну тарілку також додаємо трохи заздалегідь залишених дрібно порізаних овочів, прикрашаємо зеленню. І, звичайно ж, додаємо оливкову олію.

osvizhayuchij-gaspacho-04-1024x768-6578737

Додаємо інші інгредієнти та відправляємо у холодильник. Прикрашаємо

До гаспачо подається білий хліб. Він може бути у вигляді грінок, политих оливковою олією. Також це можуть бути підсушені у духовці шматочки хліба. У мене це нічний хліб, без замісу, спечений вранці.

osvizhayuchij-gaspacho-06-1024x768-1683354

Подаємо освіжаючий гаспачо з білим хлібом

Цей суп дуже легкий та освіжаючий, саме для спекотного літа.

Від спеки вас також врятує наш «Білоруський холодник з буряка» — спробуйте!

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.