Я не раз намагалася приготувати суп-пюре зі шпинату. Випробувала кілька рецептів і розчарувалася. Ну, щось таке… Зелений борщ кращий 🙂 Але якось шукала страви, які можна приготувати зі стрілками часнику і натрапила на рецепт супу-пюре зі шпинатом і ними. Шпинату у мене цього року купа, то ж вирішила спробувати приготувати з нього суп ще раз, використавши разом і стрілки часнику (я їх, до речі, завжди заморожую, а тоді вже додаю в ті чи інші страви). І суп-пюре зі шпинатом і стрілками часнику, рецептом якого я зараз поділюся – це щось! Це просто вибух смаку – насиченого і ніжного одночасно. До того ж він дуже поживний, особливо, якщо подати його до столу з сухарями і грибами. Про користь я, взагалі, мовчу – всі страви зі шпинатом корисні.
Для мене було одкровенням, що суп можна зварити без картоплі. Ви знали? Я якось не уявляла і двічі перечитала рецепт, щоб переконатися, що в цій першій страві немає картоплі. Її нема. І, мабуть, саме тому суп-пюре зі шпинатом за цим рецептом такий смачний, бо я пробувала рецепти подібних супів з картоплею, це зовсім не те.
Отже, продукти, які потрібні, щоб приготувати суп-пюре зі шпинатом і стрілками часнику:
В принципі, цей суп можна зробити і повністю вегетаріанським. Я його варила вже кілька разів. Перший раз – на курячому бульйоні (залишився після відварювання курячого філе для салату), інший раз робила на воді, бо зробити навіть овочевий бульйон не мала часу. Але вийшло також смачно. Правда, я додала ложки три столові вершків для жирності.
З цих продуктів вийде 3 порції поживного і дуже смачного супу, який може стати ідеальним для легкої вечері.
Для початку чистимо і посрібнюємо цибулю і часник. Ставимо на плиту сковорідку, нагріваємо на ній оливкову олію і підсмажуємо на невеликому вогні, періодично помішуючи, цибулю з часником до м’якості.
Поки смажиться цибуля, гарно миємо листя шпинату і подрібнюємо його на невеликі шматочки. Молоді стебла теж підійдуть до вживання, а ось старі і великі краще обірвати.
Коли цибуля з часником достатньо підсмажилася (на це піде приблизно хвилин 5-7), додаємо на сковорідку порізані стрілки часнику. В мене на момент приготування вони були замороженими, але, звичайно, і свіжі підійдуть. Зі свіжих стрілок часнику треба попередньо обірвати квіткові бруньки.
Зверху викладаємо в сковорідку і подрібнені листя шпинату. Гарно все перемішуємо, закриваємо сковорідку кришкою і тушимо на невеликому вогні хвилин 5-6, постійно перемішуючи овочі, щоб не пригоріли.
Через 5-6 хвилин тушукування наші овочі будуть виглядати приблизно ось так.
Перекладаємо все в невелиику каструлю, заливаємо бульйоном чи водою, збиваємо блендером, солимо, доводимо до кипіння і тримаємо на вогні хвилини 2, не більше. На цьому ж етапі можна додати до нашого супу-пюре зі шпинатом і часниковими стрілками вершки – 1-2 ложки буде достатньо. Якщо варите суп на воді, то можна і більше.
Залишилося розлити наш суп по тарілках і подавати на стіл.
Дуже смакує такий суп-пюре зі шпинату з сухариками. Їх, звичайно, треба зробити самому, а не купувати в магазині. Я для цього ріжу на шматочки хліб, нагріваю чашу мультиварки і обсмажую їх на невеликому вогні в оливковій олії. Її потрібно зовсім трохи. В мультиварці сухарики не підгорять, а олія надасть їм золотистого кольору.
Шампіньйони попередньо теж можна підсмажити (великими шматками) або приготувати на пару, використавши знову ж мультиварку. Я без неї, до речі, нікуди.
Вам точно сподобається рецепт смачнющої пасти зі стрілок часнику.
А наразі у мене все. Спробуйте суп-пюре зі шпинатом за цим рецептом і він, побачите, стане одним з ваших улюблених!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.