Шоколадний рулет з бісквітного тіста — коли все в шоколаді!

Шоколадний бісквіт — мрія всіх ласунчиків. Бо це не тільки солодко, а ще й шоколадно-шоколадно! А користь шоколаду вже доведена сто тисяч разів. Та нам і доводити нічого не потрібно, адже ми точно знаємо, що шоколад підіймає настрій і робить наш день, безумовно, кращим. А шоколадний рулет, прикрашений ягодами і квітами — це ще й дуже красиво! І його зовсім нескладно приготувати. Спробуйте і переконайтеся!

Шоколадний бісквіт

Шоколадний бісквіт

Інгредієнти для шоколадного рулету

Для тіста:

  • Борошно — 65 г;
  • Цукор — 120 г;
  • Яйця — 4 шт.;
  • Сіль — дрібка;
  • Розпушувач — ½  ч. ложки;
  • Какао — 30 г;
  • Рослинна олія без запаху — 30 г.

Для крему:

  • Вершки жирністю не менше 33 % — 120 мл;
  • Сир ‘Hochland’ — 200 г;
  • Цукрова пудра — 1 ст. ложка;
  • Чорний шоколад — 150 г.

Шоколадний бісквіт — рецепт у вигляді рулету

Як завжди, спочатку збиваємо яйця з цукром у пишну піну, до збільшення в обсязі в 3 рази.

Борошно просіваємо разом з какао та розпушувачем. Це важливо, тому що какао потім добре буде розчинятися у тісті. Додаємо сухі інгредієнти у нашу масу і вже лопаткою добре перемішуємо. Додаємо наприкінці олію та сіль. Рослинну олію можна замінити на вершкове масло. Воно додасть нашому тісту еластичності при подальшому згортанні.

На лист пергаменту викладаємо наше тісто, розрівнюємо та відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10-15. Готовність, як завжди, до сухої скіпки. Враховуйте особливості своєї духовки. Бісквітний рулет випікається набагато швидше бісквітного тіста.

Підготуємо ще один такий самий лист пергаменту, просіюємо на нього ще трохи какао. На нього і викладаємо наш гарячий бісквіт. Знімаємо верхній пергамент. Якщо з якоїсь причини пергамент не знімається — покладіть вологий рушник або змочіть його злегка водою.

Після видалення верхнього пергаменту згортаємо наш бісквіт разом із нижнім пергаментом у рулет та залишаємо так до охолодження.

А тепер приступаємо до нашого крему.

Звичайно, можна сир замінити на більш доступний або більш улюблений. Або зробити інший крем. Головне, щоб шоколаду було досить. Адже ми робимо шоколадно-шоколадно! Вершки доводимо до кипіння та додаємо до них шоколад. Нехай постоїть кілька хвилин, насититься. Після цього шоколад легко перемішується з вершками.

Сир збиваємо з цукровою пудрою.

Вже прохолодний шоколад з вершками вводимо в крем та добре перемішуємо.

Ось такий крем для шоколадного рулету у нас вийшов в результаті.

Розгортаємо наш бісквіт. За бажання можна просочити його будь-яким сиропом. Я використовувала сироп із троянди. Після цього наносимо наш крем по всій поверхні бісквіту та акуратно згортаємо рулет. Перекладаємо його швом донизу на блюдо і приступаємо до подальшого прикрашання.

Можна прикрасити наш рулет додатково шоколадом, я вибрала білий. А також на свій розсуд можна додати в якості прикраси фрукти, ягоди і навіть квіти.

Гарного чаювання!

Спробуйте також приготувати «Ягідно-лавандовий бісквітний рулет».

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.