Ягідно-лавандовий бісквітний рулет

Сезон ягід та фруктів в розпалі. Ну а ми шукаємо нові способи їх застосування у випічці. Сьогодні я поділюся ще одним рецептом бісквіту – він буде мати форму рулету і легкий аромат лаванди. Загортати квіти чи гілочки лаванди в рулет не потрібно 🙂 Ніжний тонкий лавандовий аромат нашому бісквіту надасть сироп з лаванди, рецептом якого я вже ділилася на сторінках ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ. Але якщо ви не багаті на лаванду, а тим більше – на лавандовий сироп, не засмучуйтеся – ви все-одно можете спекти такий бісквітний рулет. А сироп можете використати будь-який інший. Або і зовсім обійтися без нього.

yagidno-lavandovij-biskvitnij-rulet-01-1024x768-7489278

Ягідно-лавандовий бісквітний рулет

Інгредієнти для ягідно-лавандового бісквітного рулету

Для бісквіту:

  • Яйця — 5 шт.;
  • Борошно — 125 г;
  • Цукор — 100 г.

Для крему:

  • Кондитерські вершки для збивання — 250 г;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Вершковий крем типу «Альметте» — 150 г;
  • Сироп лавандовий — 2 ст. ложки.

Як приготувати лавандовий сироп читайте у нашому матеріалі Сироп з лаванди — аромат літа.

Спосіб приготування ягідно-лавандового бісквітного рулету

Відокремлюємо білки від жовтків. До білків додаємо трохи солі і збиваємо до піни, поступово, продовжуючи збивати, починаємо додавати цукор. Збиваємо до стійких піків. Жовтки добре перемішуємо та відправляємо до збитих білків і вже за допомогою лопатки перемішуємо. Після цього додаємо просіяне борошно і лопаткою обережно перемішуємо рухами від низу до верху.

На деко укладаємо пергамент і злегка змащуємо його рослинною олією. Або ж скористайтеся силіконовим килимком. Наше тісто викладаємо на деко і розрівнюємо лопаткою.

Відправляємо тісто в попередньо нагріту до 200 градусів духовку. Випікаємо до злегка золотистого кольору бісквіту, залежно від духовки — близько 7-11 хвилин.

Виймаємо бісквіт з духовки та перевертаємо на попередньо присипаний цукровою пудрою ще один лист пергаменту. Знімаємо верхній пергамент і одразу скручуємо бісквіт у рулет разом із нижнім пергаментом.

Наш бісквітний рулет поміщаємо у вологий рушник або х/б тканину до повного охолодження.

Після цього акуратно розгортаємо бісквіт. Коли рулет охолоне, за бажання, можна просочити його сиропом. У мене — лавандовий.

Поки рулет остигає, займемося приготуванням крему. Для цього охолоджені кондитерські вершки добре збиваємо з цукром. Кількість цукру регулюйте на свій смак. Після цього додаємо вершковий сир і знову добре збиваємо. Якщо хочете, можна додати сироп. Для просочування я використовувала лавандовий, тому і у крем додаю теж його.

Повертаємося до бісквіту. Зверху наносимо крем та ягоди або фрукти. Загортаємо за допомогою пергаменту в рулет і прикрашаємо кремом. Можна зверху прикрасити підсмаженими мигдальними пелюстками. Я використовувала білий шоколад, червону смородину та квіти лаванди.

Якщо у вас немає кондитерських вершків, їх можна замінити на базарні вершки або обійтися жирною сметаною. Її можна просто перемішати або з цукром, або з улюбленим варенням. Просочувати бісквіт сиропом тоді нема потреби.

Після цього даємо рулету трохи полежати в холодильнику. Запах лаванди — дуже тонкий, ідеально доповнює солодку малину та кислу смородину. Ягідно-лавандовий бісквітний рулет готовий. Смачного!

У сезон ягід та фруктів треба встигнути себе побалувати 🙂 Приготуйте також Шоколадний бісквітний торт з ягодами чи фруктами і Польський бісквіт з полуничним мусом.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.