Салат з крабових паличок і кальмарів

Салат з крабових паличок і кальмарів можна приготувати на святковий стіл або просто подати до обіду чи вечері. Страва виходить поживною — скибочку свіжого хліба на додачу і навіть голодного чоловіка можна нагодувати досхочу. Морепродукти відмінно поєднуються з рисом та кукурудзою. Рис краще приготувати розсипчастий, круглий рис для салатів не дуже підходить — надто клейкий. Для заправки змішуємо майонез зі свіжовичавленим апельсиновим соком. Щоб зменшити число калорій у порції, можна замінити майонез несолодким густим йогуртом.

Салат з крабових паличок, фото

Салат з крабових паличок

  • Час приготування: 30 хвилин
  • Кількість порцій: 4

Інгредієнти для салату з крабових паличок і кальмарів

  • 2 тушки кальмарів;
  • 200 г крабових паличок;
  • 4 яйця;
  • 150 г вареного рису;
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • 50 г пармезану чи іншого твердого сиру;
  • ½ апельсина;
  • 100 г майонезу;
  • морська сіль, чорний перець;
  • креветки, петрушка, зернятка граната — для прикрашання.

Спосіб приготування салату з крабових паличок

Тушки кальмарів розморожуємо, видаляємо нутрощі. У каструлю наливаємо 2 літри води, насипаємо 2 чайні ложки солі, доводимо до кипіння. Опускаємо кальмари у киплячу воду на 3 хвилини, потім перекладаємо в холодну воду. Зчищаємо залишки шкірки, ретельно промиваємо тушки проточною водою.

Консервовану кукурудзу відкидаємо на сито, даємо стекти рідині. Для салату з крабових паличок і кальмарів можна облити кукурудзу кип’яченою водою, щоб змити консерванти. Коли рідина повністю стече, кладемо кукурудзу в салатницю.

Тушки кальмарів нарізаємо вузькими, тонкими смужками. Кладемо нарізані кальмари в салатницю.

Далі додаємо відварений до готовності рис. Перед варінням рис потрібно промити, потім залити холодною водою в співвідношенні 2 до 1, довести до кипіння, посолити, закрити кришкою і готувати на маленькому вогні 15 хвилин, остудити.

Тепер кладемо в салатницю порізані невеликими кубиками крабові палички, крабове м’ясо теж підійде для цього рецепта салату з крабових паличок.

Варимо круто курячі яйця, охолоджуємо, чистимо, відокремлюємо білки від жовтків. Яєчні білки натираємо на крупній тертці або ріжемо кубиками, додаємо до решти інгредієнтів. Також кладемо в салатницю тертий пармезан або будь-який інший твердий пікантний сир.

Робимо заправку для крабового салату з кальмарами. Кладемо майонез в мисочку, додаємо сік з половинки свіжого апельсину. Щоб апельсинові кісточки не були в заправці, раджу проціджувати сік через сито.

Додаємо в заправку свіжозмелений чорний перець і дрібку морської солі, перемішуємо.

Виливаємо заправку в салат, ретельно перемішуємо.

Салат з крабових паличок і кальмарів готовий

Посипаємо салат жовтками та прикрашаємо креветками

Варені яєчні жовтки натираємо на дрібній тертці. Якщо жовтки бляклі, можна оживити колір, посипавши їх дрібкою меленої куркуми. Викладаємо салат гіркою, посипаємо тертим жовтком.

Готовий салат з крабових паличок прикрашаємо коктейльними креветками, листочками свіжої зелені. Можна додати зверху для прикрашання зернятка граната або оливку.

Відразу подаємо салат з крабових паличок і кальмарів на стіл. Закуски з морепродуктами не слід готувати заздалегідь, краще за 1 годину до вживання їжі, а ще краще — безпосередньо перед подачею. Смачного!

Спробуйте також наш рецепт «Кальмари з картоплею — вечеря нашвидкуруч».

Олена Цинкевич,

Ботанічка.