Салат з крабових паличок і кальмарів можна приготувати на святковий стіл або просто подати до обіду чи вечері. Страва виходить поживною — скибочку свіжого хліба на додачу і навіть голодного чоловіка можна нагодувати досхочу. Морепродукти відмінно поєднуються з рисом та кукурудзою. Рис краще приготувати розсипчастий, круглий рис для салатів не дуже підходить — надто клейкий. Для заправки змішуємо майонез зі свіжовичавленим апельсиновим соком. Щоб зменшити число калорій у порції, можна замінити майонез несолодким густим йогуртом.
Тушки кальмарів розморожуємо, видаляємо нутрощі. У каструлю наливаємо 2 літри води, насипаємо 2 чайні ложки солі, доводимо до кипіння. Опускаємо кальмари у киплячу воду на 3 хвилини, потім перекладаємо в холодну воду. Зчищаємо залишки шкірки, ретельно промиваємо тушки проточною водою.
Консервовану кукурудзу відкидаємо на сито, даємо стекти рідині. Для салату з крабових паличок і кальмарів можна облити кукурудзу кип’яченою водою, щоб змити консерванти. Коли рідина повністю стече, кладемо кукурудзу в салатницю.
Тушки кальмарів нарізаємо вузькими, тонкими смужками. Кладемо нарізані кальмари в салатницю.
Далі додаємо відварений до готовності рис. Перед варінням рис потрібно промити, потім залити холодною водою в співвідношенні 2 до 1, довести до кипіння, посолити, закрити кришкою і готувати на маленькому вогні 15 хвилин, остудити.
Тепер кладемо в салатницю порізані невеликими кубиками крабові палички, крабове м’ясо теж підійде для цього рецепта салату з крабових паличок.
Варимо круто курячі яйця, охолоджуємо, чистимо, відокремлюємо білки від жовтків. Яєчні білки натираємо на крупній тертці або ріжемо кубиками, додаємо до решти інгредієнтів. Також кладемо в салатницю тертий пармезан або будь-який інший твердий пікантний сир.
Робимо заправку для крабового салату з кальмарами. Кладемо майонез в мисочку, додаємо сік з половинки свіжого апельсину. Щоб апельсинові кісточки не були в заправці, раджу проціджувати сік через сито.
Додаємо в заправку свіжозмелений чорний перець і дрібку морської солі, перемішуємо.
Виливаємо заправку в салат, ретельно перемішуємо.
Варені яєчні жовтки натираємо на дрібній тертці. Якщо жовтки бляклі, можна оживити колір, посипавши їх дрібкою меленої куркуми. Викладаємо салат гіркою, посипаємо тертим жовтком.
Готовий салат з крабових паличок прикрашаємо коктейльними креветками, листочками свіжої зелені. Можна додати зверху для прикрашання зернятка граната або оливку.
Відразу подаємо салат з крабових паличок і кальмарів на стіл. Закуски з морепродуктами не слід готувати заздалегідь, краще за 1 годину до вживання їжі, а ще краще — безпосередньо перед подачею. Смачного!
Спробуйте також наш рецепт «Кальмари з картоплею — вечеря нашвидкуруч».
Олена Цинкевич,