Logo

Цвітна капуста в клярі — запікаємо в духовці!

Я просто обожнюю цвітну капусту в клярі, смажену на сковорідці. Але є дві речі, що стримують мене від приготування цієї страви якомога частіше. По-перше, смажена їжа — це не дуже корисно, бо жирно-жирно. По-друге, щоб посмажити достатньо цвітної капусти на мою сімейку, треба з півгодини, як мінімум, постояти біля плити. Замість того, щоб смажити, я кілька разів запікала цвітну капусту в духовці за різними рецептами, але це було не так смачно, як на сковорідці. Поки мені не трапився цей рецепт цвітної капусти в клярі. Еврика! До кляру потрібно додати сир, який зробить капусту більш жирною і, відповідно, поживною. І ніякої смаженої олії і стояння біля плити.

Цвітна капуста в клярі — запікаємо в духовці!

Цвітна капуста в клярі — запікаємо в духовці!

Інгредієнти для запеченої цвітної капусти в духовці

  • 1 головка цвітної капусти;
  • 1 склянка сухарів паніровочних;
  • твердий сир – приблизно 100 г;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • сухий часник – 1 ч.ложка;
  • паприка солодка – 1 ч.ложка;
  • сіль – за смаком.

Спосіб приготування цвітної капусти в клярі

Спочатку ділимо капусту на суцвіття. У каструлі доводимо до кипіння воду, солимо і кладемо в окріп цвітну капусту. Відварюємо 5 хвилин. Відкидаємо на друшляк. Даємо час охолонути.

Тим часом приготуємо кляр для цвітної капусти. Для цього тремо на дрібну тертушку сир, змішуємо його з сухарями, додаємо до них паприку і сушений часник. В мене цього разу не знайшлося сушеного часнику, я потерла пару зубчиків свіжого. Але це була помилка, бо кляр від часнику трохи розмок і гірше лягав. В такому випадку краще додати часник після запікання цвітної капусти.

В окремій мисці збиваємо виделкою яйця, поки білок повністю поєднається з жовтком. Трохи підсолюємо.

Деко застеляємо папером для випікання, а духовку вмикаємо розігріватися до 200 °C. Тепер кожне суцвіття цвітної капусти спочатку занурюємо в яйце, а потім в кляр з сухарів і сиру — викладаємо на деко. У нас виходять такі собі «їжачки» з цвітної капусти.

Запікаємо приблизно 15 хвилин до золотистої скоринки. Подаємо як гарнір у гарячому вигляді, а холодна така цвітна капуста в клярі чудово йде як закуска. Соус зі сметанки і зелені — вітається, але не є обов’язковим.

Цвітна капуста запечена в духовці готова

Цвітна капуста запечена в духовці готова

Приготуйте також запечений гарбуз на гарнір. Споживайте смачну і корисну їжу!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.