Будь-які свята — це багато смачних страв, делікатесів і десертів. Для кожної господині підготовка столу, особливо, новорічного чи різдвяного — великий клопіт. Тим ціннішими є такі рецепти, які не вимагають значних витрат часу та зусиль на приготування, і запам’ятовуються гостям і близьким вишуканим смаком та оригінальним виглядом. Печиво «Оченята ангела» – саме з таких рецептів випічки. Мінімум інгредієнтів, ніякого клопоту, але смачно і святково. Спробуйте! Воно вам сподобається настільки, що буде на вашому столі не тільки у свята.

Різдвяне печиво «Оченята ангела»

Різдвяне печиво «Оченята ангела»

Інгредієнти для різдвяного печива «Оченята ангела»

  • Борошно — 240 грамів;
  • М’яке вершкове масло — 150 грамів;
  • Яєчні жовтки — 2 шт.;
  • Цукрова пудра — 70 грамів;
  • Цедра лимона;
  • Ванільний цукор — 2 чайні ложки;
  • Варення або джем.

Різдвяне печиво — рецепт приготування

Всі інгредієнти поміщаємо в одну місткість і ретельно перемішуємо. Отримуємо м’яке тісто. Загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник, як мінімум, на годину. Якщо постоїть довше — нічого страшного.

Застеляємо деко пергаментом. Дістаємо тісто і ділимо його на шматочки приблизно по 25 г. Можна й менше, як вам зручно. Формуємо з них кульки і розкладаємо на аркуші, трохи притиснувши пальцем. Потім за допомогою якої-небудь виїмки робимо поглиблення. Робимо це обережно, щоб тісто не тріснуло по краях. Я роблю це скляною пробкою.

Відправляємо в попередньо нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 10-15, до легкого зарум’янювання. Після того, як печиво злегка охолоне, посипаємо його цукровою пудрою. Злегка підігріваємо джем (або варення) і акуратно заповнюємо ним поглиблення у печиві. Можна й просто за допомогою маленької ложечки наповнити їх джемом.

Ми маємо для вас також інші рецепти різдвяного печива.

Різдвяне печиво «Оченята ангела» готове!

Якщо любите домашню випічку на свята, обов’язково приготуйте щось з наступних рецептів:

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.