Пиріг з яблук — традиційна домашня випічка на моїй кухні цілий рік, бо і яблука завжди в наявності. Але найчастіше я використовую ці фрукти у випічці саме влітку. Ранні сорти яблук довго не зберігаються, з’їсти їх всі одразу нереально, тому і пиріжки чи пиріг з яблуками влітку я печу кілька разів на тиждень. Сьогодні поділюся своїм улюбленим рецептом. За ним яблучний пиріг виходить соковитим і ніжним, при цьому — мінімум інгредієнтів і часу на приготування. Рекомендую!
Масло дістаємо з холодильника за пів годинки до приготування тіста на пиріг з яблук. Треба, щоб воно було кімнатної температури. Перетираємо масло з цукром (можна просто ложкою, не обов’язково використовувати міксер), додаємо борошно з розпушувачем, сіллю, розбиваємо яйця і замішуємо тісто. Воно буде доволі густим — у форму не виливатиметься, а викладатиметься.
Яблука миємо, чистимо від серцевини і ріжемо на шматки довільної форми. Я одного разу навіть кришила їх дрібно і просто розмішувала з тістом. Так виходить навіть смачніше. Але мені красивіше, коли невеликі яблука на пиріг розрізати на четвертинки і викласти шкіркою доверху на тісто. Так цього разу і зробила. Попередньо викладаємо тісто на пиріг з яблук у підготовлену форму — або вистеляємо пергаментом, або щедро змащуємо олією.
Розмір моєї форми – 25 см. Тому мій пиріг не дуже високий. Краще для цього рецепту підійде менша форма — сантиметрів 22.
Ставимо наш яблучний пиріг в духовку і випікаємо при 180 градусах приблизно 25 хвилин, але зважайте на можливості своєї духовки.
Вам також сподобається:
Якщо пиріг перед випіканням збризнути лимонним соком і посипати корицею і цукром, він буде ще ароматнішим і з апетитною скоринкою. Я так завжди і роблю, але цього разу просто забула… Можна після того, як пиріг охолоне, просто посипати його для краси цукровою пудрою.
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.