Оригінальний яблучний пиріг з сухофруктами з прошарком з горіхового крему вкритий товстим шаром шоколадної глазурі. Тісто у цьому пирозі вологе, на йогурті з сиром, тому трохи щільне, в поєднанні з горіховим кремом виходить дуже смачно і досить незвично. На мій погляд, такий пиріг з яблуками схожий чи то на мигдальний торт, чи то на пряник, раджу обов’язково залишити його на ніч в холодильнику, на наступний день можна нарізати на скибочки з геометричною точністю.
Ізюм та чорнослив ошпарюємо окропом, кладемо у високу склянку, додаємо дрібку солі, наливаємо густий йогурт. Подрібнюємо інгредієнти занурювальним блендером до однорідного стану, додаємо цукор.
Перекладаємо подрібнені сухофрукти з йогуртом та цукром в миску, додаємо сир. У цьому рецепті пирога з яблуками і сухофруктами краще використовувати густу сирну пасту, щоб в тісті не було сирних грудочок.
Далі розбиваємо в миску свіжі курячі яйця і знову подрібнюємо інгредієнти блендером, щоб вийшла однорідна маса.
Змішуємо з содою та розпушувачем пшеничне борошно, просіюємо в тісто, перемішуємо, щоб вийшло тісто без грудочок муки.
Вершкове масло ріжемо дрібно, розтоплюємо в сотейнику на тихому вогні, трохи охолоджуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло і натерті на крупній тертці кисло-солодкі яблука.
Антипригарну форму діаметром близько 25 сантиметрів змащуємо вершковим маслом, посипаємо борошном. Для цього яблучного пирога з сухофруктами також можна використовувати роз’ємну форму або форму для кексу з отвором посередині.
Викладаємо тісто у форму, розрівнюємо лопаткою. Нагріваємо духовку до температури 165 градусів за Цельсієм.
Випікаємо пиріг приблизно 50 хвилин, перевіряємо готовність дерев’яною паличкою — вона повинна вийти з пирога сухою. Готовий яблучний пиріг повністю охолоджуємо на решітці.
Очищений арахіс підрум’янюємо на сухій сковороді до золотистого кольору, охолоджуємо.
Змішуємо крем. Подрібнюємо в блендері обсмажений арахіс. Збиваємо до пишності розм’якшене при кімнатній температурі вершкове масло, додаємо варене згущене молоко, потім — подрібнені горіхи. Розрізаємо остиглий пиріг з яблуками навпіл, змащуємо нижню частину кремом, накриваємо верхньою.
Розтоплюємо на водяній бані темний шоколад, додаємо 33%-і вершки. Поливаємо пиріг розтопленою шоколадною глазур’ю.
Прибираємо яблучний пиріг з сухофруктами на нижню полицю холодильника та залишаємо в холодильнику на ніч.
Нарізаємо на порційні шматочки, подаємо такий оригінальний пиріг з яблуками до чаю або кави.
Смачного!
Спробуйте також рецепт «Шарлотка з яблуками — традиційний пиріг до чаю»
Олена Цинкевич,