Просте м’яке печиво з яблуками «Їжачки»

Коли я чую чарівну фразу «цей рецепт вийде навіть у дитини», я одразу хочу його спробувати, адже я майже впевнена — в мене вийде щось смачненьке. М’яке печиво з яблуком саме таке — дуже просте в приготуванні і смачне. Не знаю як з дітьми, але з великою ймовірністю вийде навіть у початківців. Багато де я бачила таке печиво із назвою «італійське». В Італії я такого не куштувала, тому не готова розповісти про автентичність смаку, але італійський настрій у печиві дійсно можна знайти. Таке яблучне печиво буде ідеальною випічкою вихідного дня. На чудовий аромат домашньої випічки збереться уся родина на кухні!

Печиво з яблуком і чашка чаю, фото

Просте м’яке печиво з яблуками «Їжачки»

Інгредієнти для печива з яблуком

  • яблука — 2-3 штуки;
  • яйця — 2 штуки;
  • цукор — 100 грамів;
  • вершкове масло — 100 грамів;
  • борошно — 350 грамів;
  • розпушувач — 15 грамів;
  • ванілін або ванільний цукор;
  • дрібка солі, апельсинова цедра — за бажання.

Як зробити печиво з яблуком?

Починаємо з головного — розігріваємо духову шафу до 170 градусів.

Розбиваємо в миску яйця та збиваємо до піни міксером. Додаємо цукор та ванілін, знову збиваємо. Далі — вершкове масло кімнатної температури (попередньо нарізаємо його для зручності), збиваємо.

Додаємо просіяне борошно із розпушувачем — спочатку частину, обережно збиваємо, зовсім злегка. Потім  — іншу частину. На цьому етапі також можна додати дрібку солі для балансу смаку. Також в цьому рецепті печива з яблуком я використала апельсинову цедру, бо дуже люблю її у випічці, але це зовсім не обов‘язково. Замішуємо тісто ложкою.

Нарізаємо яблука кубиками. Поєднуємо тісто із яблуками. Мені вистачило 2,5 яблука, кількість можна регулювати по масі.

Спробуйте також приготувати:

Підготуємо деко — кладемо пергаментний папір, або змащуємо маслом, як я. Прямо з ложки формуємо такі «їжачки» середнього розміру. Відправляємо деко у розігріту духову шафу. Випікаємо до рум‘яної скоринки. В мене пішло на це 15 хвилин на режимі конвекції при 170 градусах, потім я підвищила температуру до 180 градусів, змінила режим на «звичайний із запіканням зверху» та залишила печиво ще на хвилин 5-7.

Просте м’яке печиво з яблуком готове. За бажання можна його посипати цукровою пудрою та корицею, ми ж залишили печиво як є, адже так ідеально видно його структуру. Вийшли такі собі «їжачки», якщо ваша дитина любить яблука — їй також має сподобатись. Печиво досить велике, несухе, одним печивом можна наїстися, як кексом.

Печиво з яблуком в мисці, фото

Просте м’яке печиво з яблуками готове

Цей рецепт вийшов дуже вдалим, тому ми вже додали його до списку наших улюблених. Тепер думаємо з чим ще його можна зробити… Горішки, родзинки, домашній сир… Спробуйте та знайдіть свій варіант!

Смачного!

ЗЕЛЕНА САДИБА.