Logo

Пісочне печиво на вершковому маслі з волоськими горіхами

Це пісочне печиво ідеальне на кожен день і до свята. Якщо говорити про новорічно-різдв’яні свята, то в мене, наприклад, є спеціальна жестяна коробочка, яка в цей період має бути завжди заповнена тим чи іншим домашнім печивом. Дуже люблю пекти чарівні і запашні «місяці» віденського ванільного печива і кавові трюфелі. Цього сезону до моїх любимчиків додався рецепт пісочного печива на маслі з волоськими горіхами. Пекти його просто, вдається завжди, смачне і на другий день. За цим рецептом виходить його багато, то ж і на завтра щось залишається.

Пісочне печиво на вершковому маслі з волоськими горіхами

Пісочне печиво на вершковому маслі з волоськими горіхами

Пісочне печиво — інгредієнти

  • пшеничне борошно — 260 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйце — 1 штука;
  • волоські горіхи — 50 г;
  • розпушувач для тіста — 1 ч.л.;
  • ванілін —2 г.

Спосіб приготування пісочного печива з горіхами

Масло і яйце виймаємо з холодильника, щоб при приготуванні тіста на пісочне печиво вони були кімнатної температури. Горіхи треба трохи підсмажити на сухій сковорідці, поки не стане відчутним горіховий аромат. Але, правду кажучи, я це роблю не завжди. Пісочне печиво буде все-одно смачним, хоч запах горіховий і менш відчутним.

Горіхи збиваємо блендером до стану порошку і кладемо їх в миску до всіх сухих інгредієнтів (борошно, цукор, розпушувач і ванілін). Добре розмішуємо.

Змішуємо в ємності всі сухі інгредієнти на пісочне печиво

Змішуємо в ємності всі сухі інгредієнти на пісочне печиво

Пом’якшене вершкове масло ріжемо ножем на маленькі шматочки і додаємо до борошна. Дерев’яною ложкою розтираємо масу до однорідності. Додаємо яйце і замішуємо тісто на пісочне печиво. Воно має бути еластичним, м’яким і дуже приємним на дотик. Завертаємо в плівку і кладемо тісто в холодильник на півгодини.

Охолоджене тісто розкатуємо в пласт товщиною трохи менше сантиметра. Формочками робимо печиво. Викладаємо на деко. Випікаємо наше пісочне печиво з горіхами приблизно 20 хвилин (до рум’яності) при 180 градусах. Духовку краще розігріти попередньо.

За бажання, можна обваляти готове печиво в цукровій пудрі. Мені подобаєтьс без, а діти люблять з пудрою, так воно солодше. Пісочне ароматне печиво з горіхами готове. Просимо до чаювання!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.