Це пісочне печиво ідеальне на кожен день і до свята. Якщо говорити про новорічно-різдв’яні свята, то в мене, наприклад, є спеціальна жестяна коробочка, яка в цей період має бути завжди заповнена тим чи іншим домашнім печивом. Дуже люблю пекти чарівні і запашні «місяці» віденського ванільного печива і кавові трюфелі. Цього сезону до моїх любимчиків додався рецепт пісочного печива на маслі з волоськими горіхами. Пекти його просто, вдається завжди, смачне і на другий день. За цим рецептом виходить його багато, то ж і на завтра щось залишається.
Масло і яйце виймаємо з холодильника, щоб при приготуванні тіста на печиво вони були кімнатної температури. Горіхи треба трохи підсмажити на сухій сковорідці, поки не стане відчутним горіховий аромат. Але, правду кажучи, я це роблю не завжди. Пісочне печиво буде все-одно смачним, хоч запах горіховий і менш відчутним.
Горіхи збиваємо блендером до стану порошку і кладемо їх в миску до всіх сухих інгредієнтів (борошно, цукор, розпушувач і ванілін). Добре розмішуємо.
Пом’якшене вершкове масло ріжемо ножем на маленькі шматочки і додаємо до борошна. Дерев’яною ложкою розтираємо масу до однорідності. Додаємо яйце і замішуємо тісто на пісочне печиво. Воно має бути еластичним, м’яким і дуже приємним на дотик. Завертаємо в плівку і кладемо в холодильник на пів години.
Охолоджене тісто розкатуємо в пласт товщиною трохи менше сантиметра. Формочками робимо печиво. Викладаємо на деко. Випікаємо наше пісочне печиво з горіхами приблизно 20 хвилин (до рум’яності) при 180 градусах. Духовку краще розігріти попередньо.
Приготуйте також смачні рогалики з повидлом чи іншою начинкою.
За бажання, можна обваляти готове печиво в цукровій пудрі. Мені подобається без, а діти люблять з пудрою, так воно солодше. Ароматне печиво з горіхами готове. Просимо до чаювання!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.