Є в цьому печиві якась магія… По-перше, рецепт дуже старий, з моїх записів 80-тих років. По-друге, мабуть, старшому поколінню читачів ці трюфелі добре знайомі, бо в радянські часи — це був один з найвишуканіших десертів. Сьогодні, як на мене, ми цей рецепт призабули дарма, бо печиво, справді, дуже смачне. Хоч готується з простих продуктів і дуже швидко. А аромат кави, який лине з духовки при випіканні — це, взагалі, щось особливе.
За бажання, використовуємо лісовий горіх або будь-які інші горіхи. Попередньо їх треба підсушити.
Каву добре розтерти з цукром, яйцем і жовтком.
У борошно додати соду, 2 ст. ложки какао, цукор (це, якщо любите солодке — додайте більше цукру, ніж 1 ст.ложка, що додали до яйця).
Додати м’яке (але не розтоплене) вершкове масло. Потім — яйця і каву.
Вимісити тісто. Зверху побризкати оцтом. Я беру свій ароматний малиновий оцет, але можна й магазинний яблучний.
Ще раз вимісити. Скатати з тіста кульки завбільшки з волоський горіх. Я додала у середину по лісовому горішку — так і гарно, і смачно. Але, в принципі, можна обійтися й без горіхів.
Посадити кульки на застелений пергаментом лист і відправити в нагріту духовку на 10-15 хвилин при 180 градусів за Цельсієм. Враховуємо, як завжди, особливості своєї духовки.
Печеться печиво трюфель швидко. Нам не треба доводити його до повної готовності, воно дійде саме. Гарячим печиво обвалюємо в суміші цукрової пудри та какао.
Насолоджуємося не тільки ніжним смаком, а й тонким ароматом кави…
Спробуйте до свят також спекти традиційний англійський різдвяний торт.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.