Cьогодні будемо робити шоколадний торт. Існує багато рецептів бісквітів і кожен з них має свої плюси. Може, у вас уже є свій улюблений, перевірений. Але, погодьтеся, завжди хочеться спробувати щось новеньке. Торт, рецепт якого я запропоную в цій статті – це чудове поєднання свіжих ягід з ніжним вершковим кремом та тонкий аромат кави. Ось так можна сказати про нього, а краще – просто взяти і спекти такий самий. Я вірю, у вас все вийде!
Ягоди чи фрукти для цього торту можна брати будь-які – по сезону.
Як завжди при приготуванні бісквіта, збиваємо яйця з цукром до збільшення їх в об’ємі у 2-3 рази. Окремо просіюємо борошно з какао та розпушувачем. Це важливий момент, інакше какао буде нерівномірно змішуватися в тісті.
Каву заливаємо 4-ма столовими ложками гарячої води. Коли яйця з цукром добре збили — не припиняючи процес — додаємо каву, рослинну олію та продовжуємо збивати ще хвилину.
А тепер обережно, за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки, додаємо борошно та акуратно перемішуємо тісто зверху вниз. Виливаємо його в форму, яку попередньо застелили пергаментом. Не забуваємо, що у нас доданий розпушувач, а отже тісто збільшиться при підйомі в духовці.
На фото видно, що воно дуже рухливе, повітряне.
Випікаємо наш шоколадний торт в заздалегідь нагрітій духовці при температурі 180 градусів хвилин 35-40, як завжди, до сухої скіпки. У всіх духовки різні, тому хвилин через 30 починаємо перевіряти готовність.
Залишаємо бісквіт у формі хвилин на 10 і потім акуратно дістаємо його. Перекладаємо на решітку до повного охолодження. Ось який гарний він у нас вийшов!
Тепер розрізаємо його навпіл і починаємо складати шоколадний торт. Якщо наразі у вас інші плани, можна бісквіт просто завернути в плівку і відправити в холодильник до «кращих» часів.
Вершки збиваємо з цукром. Можна взяти цукру і більше, ніж написано в інгредієнтах до цього рецепту шоколадного торту. Все залежить від вашого смаку. І не забуваємо, що базарні вершки треба збивати вручну, оскільки можна перебити їх до масла. Якщо ж вершки кондитерські (з магазину), то сміливо збивайте міксером.
Крем готовий. Тепер наносимо його на першу частину бісквіту і укладаємо свіжі фрукти або ягоди. Сьогодні це полуниця.
Зверху наносимо крем, що залишився.
Другу частину бісквіту укладаємо зверху.
А тепер приступаємо до декору нашого торту. Можна просто нанести цукрову пудру або залишки крему. А можна укласти зверху свіжі фрукти-ягоди по сезону та прикрасити квітами з саду.
Наш шоколадний торт з полуницею готовий!
Гарного чаювання!
Спробуйте також наш рецепт польського бісквіту з полуничним мусом.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.