Logo

Шоколадний бісквітний торт з ягодами чи фруктами

Cьогодні будемо робити шоколадний торт. Існує багато рецептів бісквітів і кожен з них має свої плюси. Може, у вас уже є свій улюблений, перевірений. Але, погодьтеся, завжди хочеться спробувати щось новеньке. Торт, рецепт якого я запропоную в цій статті – це чудове поєднання свіжих ягід з ніжним вершковим кремом та тонкий аромат кави. Ось так можна сказати про нього, а краще – просто взяти і спекти такий самий. Я вірю, у вас все вийде!

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-01-1024x758-1922766

Шоколадний бісквітний торт з ягодами чи фруктами

Інгредієнти для шоколадного бісквітного торту з ягодами чи фруктами

  • Яйця — 6 шт.;
  • Цукор — 180 г;
  • Розчинна кава — 1 ст. ложка;
  • Какао — 60 г;
  • Рослинна олія без запаху — 60 мл;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка;
  • Борошно — 150 г.

Для крему:

  • Вершки з не менш 33 % жирністю — 100 мл;
  • Цукор — 2 ст. ложки.

Ягоди чи фрукти для цього торту можна брати будь-які – по сезону.

Спосіб приготування шоколадного торту з ягодами чи фруктами

Як завжди при приготуванні бісквіту, збиваємо яйця з цукром до збільшення їх в об’ємі у 2-3 рази. Окремо просіюємо борошно з какао та розпушувачем. Це важливий момент, інакше какао буде нерівномірно змішуватися в тісті.

Каву заливаємо 4-ма столовими ложками гарячої води. Коли яйця з цукром добре збили — не припиняючи процес – додаємо каву, рослинну олію та продовжуємо збивати ще хвилину.

А тепер обережно, за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки, додаємо борошно і акуратно перемішуємо тісто зверху вниз. Виливаємо його в форму, яку попередньо застелили пергаментом. Не забуваємо, що у нас доданий розпушувач, а отже тісто збільшиться при підйомі в духовці.

На фото видно, що воно дуже рухливе, повітряне.

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-03-1024x711-9799420

Замішуємо тісто на шоколадний бісквіт

Випікаємо основу нашого шоколадного торту в заздалегідь нагрітій духовці при температурі 180 градусів хвилин 35-40, як завжди, до сухої скіпки. У всіх духовки різні, тому хвилин через 30 починаємо перевіряти готовність.

Залишаємо наш бісквіт у формі хвилин на 10 і потім акуратно дістаємо його. Перекладаємо на решітку до повного охолодження.

Ось який гарний бісквіт у нас вийшов.

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-02-1024x762-8482051

Випікаємо бісквіт

Тепер розрізаємо його навпіл і починаємо складати тортик. Якщо наразі у вас інші плани, можна бісквіт просто завернути в плівку і відправити в холодильник до «кращих» часів.

Робимо крем

Вершки збиваємо з цукром. Можна взяти цукру і більше, ніж написано в інгредієнтах до цього рецепту шоколадного торту. Все залежить від вашого смаку. І не забуваємо, що базарні вершки треба збивати вручну, оскільки можна перебити їх до масла. Якщо ж вершки кондитерські (з магазину), то сміливо збивайте міксером.

Крем готовий. Тепер наносимо його на першу частину бісквіту і укладаємо свіжі фрукти або ягоди. Сьогодні це полуниця.

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-07-1024x755-2938913

Наносимо крем на бісквіт і укладаємо свіжі фрукти або ягоди

Зверху наносимо крем, що залишився.

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-05-1024x756-5041440

Зверху наносимо крем

Другу частину бісквіту укладаємо зверху.

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-09-1024x768-9121443

Другу частину бісквіту укладаємо зверху

А тепер приступаємо до декору нашого торту. Можна просто нанести цукрову пудру або залишки крему. А можна укласти зверху свіжі фрукти-ягоди по сезону та прикрасити квітами з саду.

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-06-1024x755-4782811

Прикрашаємо торт

Наш шоколадний торт з полуницею готовий!

tort-na-osnovi-shokoladnogo-biskvitu-10-1024x768-4228964

Торт на основі шоколадного бісквіту готовий

Гарного чаювання!

Спробуйте також наш рецепт польського бісквіту з полуничним мусом.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.