Шоколадний бісквітний торт з ягодами чи фруктами

Cьогодні будемо робити шоколадний торт. Існує багато рецептів бісквітів і кожен з них має свої плюси. Може, у вас уже є свій улюблений, перевірений. Але, погодьтеся, завжди хочеться спробувати щось новеньке. Торт, рецепт якого я запропоную в цій статті – це чудове поєднання свіжих ягід з ніжним вершковим кремом та тонкий аромат кави. Ось так можна сказати про нього, а краще – просто взяти і спекти такий самий. Я вірю, у вас все вийде!

Шоколадний бісквітний торт з ягодами чи фруктами

Шоколадний бісквітний торт з ягодами чи фруктами

Інгредієнти для шоколадного бісквітного торту з ягодами чи фруктами

  • Яйця — 6 шт.;
  • Цукор — 180 г;
  • Розчинна кава — 1 ст. ложка;
  • Какао — 60 г;
  • Рослинна олія без запаху — 60 мл;
  • Розпушувач — 1 ч. ложка;
  • Борошно — 150 г.

Для крему:

  • Вершки з не менш 33 % жирністю — 100 мл;
  • Цукор — 2 ст. ложки.

Ягоди чи фрукти для цього торту можна брати будь-які – по сезону.

Спосіб приготування шоколадного торту з ягодами чи фруктами

Як завжди при приготуванні бісквіту, збиваємо яйця з цукром до збільшення їх в об’ємі у 2-3 рази. Окремо просіюємо борошно з какао та розпушувачем. Це важливий момент, інакше какао буде нерівномірно змішуватися в тісті.

Каву заливаємо 4-ма столовими ложками гарячої води. Коли яйця з цукром добре збили — не припиняючи процес – додаємо каву, рослинну олію та продовжуємо збивати ще хвилину.

А тепер обережно, за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки, додаємо борошно і акуратно перемішуємо тісто зверху вниз. Виливаємо його в форму, яку попередньо застелили пергаментом. Не забуваємо, що у нас доданий розпушувач, а отже тісто збільшиться при підйомі в духовці.

На фото видно, що воно дуже рухливе, повітряне.

Замішуємо тісто на шоколадний бісквіт

Замішуємо тісто на шоколадний бісквіт

Випікаємо основу нашого шоколадного торту в заздалегідь нагрітій духовці при температурі 180 градусів хвилин 35-40, як завжди, до сухої скіпки. У всіх духовки різні, тому хвилин через 30 починаємо перевіряти готовність.

Залишаємо наш бісквіт у формі хвилин на 10 і потім акуратно дістаємо його. Перекладаємо на решітку до повного охолодження.

Ось який гарний бісквіт у нас вийшов.

Випікаємо бісквіт

Випікаємо бісквіт

Тепер розрізаємо його навпіл і починаємо складати тортик. Якщо наразі у вас інші плани, можна бісквіт просто завернути в плівку і відправити в холодильник до «кращих» часів.

Робимо крем

Вершки збиваємо з цукром. Можна взяти цукру і більше, ніж написано в інгредієнтах до цього рецепту шоколадного торту. Все залежить від вашого смаку. І не забуваємо, що базарні вершки треба збивати вручну, оскільки можна перебити їх до масла. Якщо ж вершки кондитерські (з магазину), то сміливо збивайте міксером.

Крем готовий. Тепер наносимо його на першу частину бісквіту і укладаємо свіжі фрукти або ягоди. Сьогодні це полуниця.

Наносимо крем на бісквіт і укладаємо свіжі фрукти або ягоди

Наносимо крем на бісквіт і укладаємо свіжі фрукти або ягоди

Зверху наносимо крем, що залишився.

Зверху наносимо крем

Зверху наносимо крем

Другу частину бісквіту укладаємо зверху.

Другу частину бісквіту укладаємо зверху

Другу частину бісквіту укладаємо зверху

А тепер приступаємо до декору нашого торту. Можна просто нанести цукрову пудру або залишки крему. А можна укласти зверху свіжі фрукти-ягоди по сезону та прикрасити квітами з саду.

Прикрашаємо торт

Прикрашаємо торт

Наш шоколадний торт з полуницею готовий!

Торт на основі шоколадного бісквіту готовий

Торт на основі шоколадного бісквіту готовий

Гарного чаювання!

Спробуйте також наш рецепт польського бісквіту з полуничним мусом.

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , , . Bookmark the permalink.