Домашні цукерки з кокосової стружки — солодкі і без цукру!

Домашні цукерки з кокосової стружки — це абсолютно нешкідлива альтернатива магазинним солодощам. Такі цукерки зовсім не містять цукру, замість нього мед і фініки. Готуються швидко, особливо, якщо ви використаєте готову кокосову стружку, яку можна купити в кожному супермаркеті. Можна приготувати цукерки в домашніх умовах зі справжнього кокосу, як я цього разу. Це забере у вас трохи більше часу, бо власноруч зроблену кокосову стружку доведеться ще підсушити в духовці. Але зате ви навчитеся «відкривати» кокос, а кокосове молоко можна використати для тушкування м’яса. Або випити (розбавлене кип’яченою водою кокосове молоко дуже смакує моїй дочці, мені, правда — ні).

Домашні цукерки з кокосової стружки — солодкі і без цукру!

Домашні цукерки з кокосової стружки — солодкі і без цукру!

Інгредієнти для приготовування домашніх цукерок

  • кокосова стружка – 150 г;
  • фініки – 60 г;
  • густий мед – 35 г;
  • вершкове масло – 35 г;
  • будь-які горіхи, у мене фундук — по кількості цукерок (у мене віийшло 12 штук).

Домашні цукерки з кокосовою стружкою — покроковий рецепт

Якщо у вас є готова кокосова стружка, цей момент можете пропустити і одразу перейти до подрібнення фініків в блендері. Якщо ж цілий кокос, то його треба розбити. Це нескладно. Пробиваємо одну з його «дірочок» ножем і випускаємо кокосовий сік. Кладемо кокос в долоню і з силою б’ємо по його центру з різних боків ножем. Кокос має розколотися навпіл.

Всередині у нас м’якоть кокоса, яку ще треба добути. Вона перебуває під щільною внутрішньою кокосовою шкіркою, зчищаємо її ножем. Ріжемо кокос на шматочки, кладемо в чашу блендера, заливаємо кокосовим молоком, а зверху — додаємо кип’ячену воду (щоб кокос повністю покрився рідиною) і подрібнюємо його в блендері.

Відкидаємо сиру кокосову стружку на марлю, згорнуту в кілька шарів, відтискаємо всю вологу, розбавлене кокосове молоко виливаємо в ємність і ставимо на зберігання в холодильник. Потім згодиться для інших страв!

З одного кокосу виходить, як правило, більше ніж 150 грамів кокосової стружки. Відміряємо 120 г — її можна вже використовувати для приготування домашніх цукерок. Стружку, що залишилася, кладемо у форму для випікання і ставимо в духовку, розігріту на 90-100 градусів, на годину. Висушена кокосова стружка може зберігатися дуже довго.

І ось тепер тільки переходимо до приготування домашніх цукерок. І тут все швидко (то ж, можливо, не варто витрачати час на самостійне приготування кокосової стружки?). Фініки чистимо від кісточок і відправляємо в блендер. До подрібнених фініків додаємо м’яке вершкове масло, мед і кокосову стружку. Гарно все перемішуємо. Ставимо масу у морозильну камеру на півгодини. Треба щоб вона трохи охолола, але не замерзла!

Формуємо однакові цукерки у вигляді кульок, всередину встромляємо фундук чи мигдаль, можна і волоські горіхи використати. До речі, якщо такими домашніми цукерками з кокосової стружки будуть смакувати тільки дорослі, додайте в масу пару ложок коньяку чи рому. Смак цукерок від того тільки виграє! Готові цукерки обвалюємо у висушеній кокосовій стружці. Знадобиться ще 30 г.

Приготуйте також смачне кокосове печиво з кокосової стружки.

Викладаємо наші домашні цукерки в коробочку і ставимо в холодильник на пару годин. Їсти їх потрібно в охолодженому вигляді!

Домашні цукерки з кокосової стружки требаїсти охолодженими

Домашні цукерки з кокосової стружки требаїсти охолодженими

Вам сподобається також наш рецепт домашніх цукерок з м’яти!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.