Logo

Куряче філе під вершковим соусом

Якщо хочеться приготувати щось новеньке, а в холодильнику з м’яса тільки куряче філе… Знайшла новий рецепт. Правда, як це часто буває, переробила під свої можливості, бо в першоджерелі використовувався зовсім інший вид м’яса. І, звичайно ж, внесла свої зміни по ходу.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-09-1024x767-1176482

Куряче філе під вершковим соусом

Інгредієнти для курячого філе під вершковим соусом

  • Куряче філе — 500 г;
  • Солодкий перець — 3 шт.;
  • Пармезан — 70 г;
  • Молоко — 1 склянка;
  • Вершки 33% — 80 г;
  • Сметана — 100 г;
  • Борошно — 1 ст. ложка;
  • Вершкове масло — 2 ст. ложки;
  • Оливкова олія — ​​1 ст. ложка;
  • Сік 1/2 лимона;
  • Спеції.

Звичайно ж, пармезан можна замінити будь-яким іншим сиром, але у мене сьогодні в холодильнику виявився він.

Спосіб приготування курячого філе під вершковим соусом

Попередньо маринуємо куряче філе. Для цього ріжемо філе поперек на шматочки товщиною 0,5 см. Додаємо оливкову олію, лимонний сік та спеції. Якщо часу мало для маринування, то сіль додаємо одразу. А якщо м’ясо буде маринуватися години дві, то сіль додаємо при смаженні.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-08-1024x768-3342344

Маринуємо куряче філе

Забула сказати ще про болгарський перець. Поки м’ясо маринується, займемося ним. Для цього змащуємо перець рослинною олією і відправляємо в духовку хвилин на 30. Після цього його можна скласти в пакет або накрити фольгою. Коли він охолоне, очищуємо його, звільняємо від насіння і просто рвемо на шматочки.

М’ясо злегка обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії з двох сторін.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-06-1024x768-3099190

Злегка обсмажуємо м’ясо

А тепер переходимо до приготування соусу.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-04-1024x768-8227240

Інгредієнти для соусу

Для цього на сухій сковороді підсмажуємо борошно до золотистого кольору. Після цього додаємо вершкове масло, добре перемішуємо, додаємо молоко та вершки, сметану. Добре прогріваємо, не доводячи до кипіння, додаємо сіль та спеції за смаком.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-03-1024x768-1840962

Добре прогріваємо соус, не доводячи до кипіння, додаємо сіль та спеції

На дно форми наливаємо трохи соусу і розміщуємо половину перцю.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-02-1024x768-4746334

На дно форми наливаємо трохи соусу і розміщуємо половину перцю

Зверху — шар курячого філе та сир. Знову соус і так до верху форми.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-05-1024x768-3899260

Зверху викладаємо шар курячого філе та сир. Знову соус і так до верху форми

Закінчуємо шматочками печеного перцю та сиру.

Заливаємо соусом та відправляємо в духовку. Випікаємо куряче філе при середній температурі близько півгодини. За необхідності можна прикрити форму фольгою.

kuryache-file-pid-vershkovim-sousom-07-1024x770-4551560

Заливаємо курку соусом та відправляємо випікаємо близько півгодини. Готово!

Куряче філе під вершковим соусом готове. Що можна сказати про те, що вийшло в результаті? Дуже ніжне м’ясо у вершковому соусі, просочене ароматом випеченого перцю. Я задоволена собою і результатом.

Якщо у вас залишилася ще куряче філе, приготуйте «Курячі котлети з кабачком — дієтичні і смачні»

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.