Якщо хочеться приготувати щось новеньке, а в холодильнику з м’яса тільки куряче філе… Знайшла новий рецепт. Правда, як це часто буває, переробила під свої можливості, бо в першоджерелі використовувався зовсім інший вид м’яса. І, звичайно ж, внесла свої зміни по ходу.
Звичайно ж, пармезан можна замінити будь-яким іншим сиром, але у мене сьогодні в холодильнику виявився він.
Попередньо маринуємо куряче філе. Для цього ріжемо філе поперек на шматочки товщиною 0,5 см. Додаємо оливкову олію, лимонний сік та спеції. Якщо часу мало для маринування, то сіль додаємо одразу. А якщо м’ясо буде маринуватися години дві, то сіль додаємо при смаженні.
Забула сказати ще про болгарський перець. Поки м’ясо маринується, займемося ним. Для цього змащуємо перець рослинною олією і відправляємо в духовку хвилин на 30. Після цього його можна скласти в пакет або накрити фольгою. Коли він охолоне, очищуємо його, звільняємо від насіння і просто рвемо на шматочки.
М’ясо злегка обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії з двох сторін.
А тепер переходимо до приготування соусу.
Для цього на сухій сковороді підсмажуємо борошно до золотистого кольору. Після цього додаємо вершкове масло, добре перемішуємо, додаємо молоко та вершки, сметану. Добре прогріваємо, не доводячи до кипіння, додаємо сіль та спеції за смаком.
На дно форми наливаємо трохи соусу і розміщуємо половину перцю.
Зверху — шар курячого філе та сир. Знову соус і так до верху форми.
Закінчуємо шматочками печеного перцю та сиру.
Заливаємо соусом та відправляємо в духовку. Випікаємо куряче філе при середній температурі близько півгодини. За необхідності можна прикрити форму фольгою.
Куряче філе під вершковим соусом готове. Що можна сказати про те, що вийшло в результаті? Дуже ніжне м’ясо у вершковому соусі, просочене ароматом випеченого перцю. Я задоволена собою і результатом.
Якщо у вас залишилася ще куряче філе, приготуйте «Курячі котлети з кабачком — дієтичні і смачні»
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.