Logo

М’ясна запіканка з савойською капустою

Коли часу мало, а душа просить голубців, та й не стільки душа, як чоловік… то доводиться вдаватися до таких рецептів. Рецептів, де дотримані основні інгредієнти, але дещо видозмінений зовнішній вигляд. Сьогодні це м’ясна запіканка з савойською капустою, яка на смак мало чим відрізнається від класичних голубців, а готується набагато простіше і швидше. Отже, приступимо.

myasna-zapikanka-z-savojskoyu-kapustoyu-1-1024x683-2685906

М’ясна запіканка з савойською капустою

Інгредієнти для м’ясної запіканки з савойською капустою

  • Невеликий качан капусти;
  • Фарш – 500 грамів;
  • Яйце – 1 шт;
  • Невелика морквина – 1 шт;
  • Середня цибулина – 1 шт;
  • Рис – 70 грамів;
  • Печериці – 200 грамів;
  • Сметана – 2 ст. ложки;
  • Вершки – 70 грамів;
  • Часник, сіль, спеції – за смаком.

myasna-zapikanka-z-savojskoyu-kapustoyu-3-1024x683-2940220

Інгредієнти для м’ясної запіканки з савойською капустою

Спосіб приготування м’ясної запіканки з савойською капустою

Для початку розберемо на листя качан савойської капусти. Зріжемо потовщення. Складемо у відповідний посуд і заллємо підсоленим окропом. Савойска капуста дуже ніжна сама по собі і нам вистачить 6-7 хвилин для її готовності до подальшого використання. Капустяне листя виймаємо і даємо воді стікти.

Тим часом відварюємо рис. Миємо, чистимо гриби, нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо на олії до напівготовності. Туди ж, в сковорідку, додаємо дрібно порізану цибулю, моркву та обсмажуємо все разом.

myasna-zapikanka-z-savojskoyu-kapustoyu-5-1024x683-8283092

Додаємо до грибів дрібно порізану цибулю, моркву та обсмажуємо все разом

Даємо охолонути. Кілька листів відвареної капусти дрібно ріжемо і додаємо в фарш разом з уже прохолодними грибами та овочами. Додаємо у фарш відварений рис, сіль, перець, спеції за смаком, яйце. Добре вимішуємо.

Форму для випічки змащуємо рослинною олією і закриваємо дно капустяним листям так, щоб їх краї звисали.

myasna-zapikanka-z-savojskoyu-kapustoyu-6-1024x683-9181634

Закриваємо дно капустяним листям так, щоб їх краї звисали

Укладаємо фарш і закриваємо верх краями листя. Додаємо 100 мл капустяного відвару. Випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Після цього дістаємо, змащуємо сметаною і ще на 10 хвилин – в духовку.

myasna-zapikanka-z-savojskoyu-kapustoyu-7-1024x683-7891390

Випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин

Акуратно виймаємо запіканку. Сік, що залишився, змішуємо з ложкою борошна і вершками і прогріваємо. Цим соусом поливаємо запіканку зверху. До м’ясної запіканки з савойської капусти можна додати чатні з вишні, чорної смородини або інший кисло-солодкий соус.

Спробуйте! Це смачно!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

 

 

Наступна стаття
Крем-суп з цибулі-порей