Котлети з курячого фаршу за цим рецептом виходять такі соковиті й ніжні, що ви більше не погодитеся на ніякі інші курячі котлети. Їх «фішка» — невеличкий шматочок вершкового масла, який загортають всередину. Саме з таким «секретом» роблять легендарні «котлети по-київськи», але наші — з курячого фаршу, а «по-київськи» — з курячого філе. Як на мене, то з фаршу котлетки виходять набагато ніжніші. Спробуйте!
Ці котлети готуються дуже швидко. Особливо, якщо фарш у вас готовий — куплений в магазині. В іншому випадку вам доведеться перекрутити на м’ясорубку куряче філе.
Додаємо до курячого фаршу натерту на дрібну терку цибулю, яйце, панірувальні сухарі (2-3 ст. ложки) та приправи на свій смак. У мене — це сіль, чорний мелений перець, прованські трави і сушений часник. Фарш на котлети готовий.
Опісля нарізаємо охолоджене вершкове масло на невеликі кубики. Вологими руками робимо з фаршу невеликий млинець, кладемо на нього шматочок масла, загортаємо його всередину та формуємо котлетку. Мені подобається їх кругла плеската форма.
Добре паніруємо в сухарях курячі котлети з усіх сторін та відправляємо на пательню з розігрітою олією для смаження. Вогонь повинен бути середнім! Смажимо до золотавої скоринки з кожного боку — приблизно 5-7 хвилин.
Готово! Курячі котлетки подаємо до столу гарячими з улюбленим гарніром. З цих інгредієнтів виходить приблизно 6-7 круглих котлет діаметром 8 см.
Приготуйте також:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.