Настав час, коли треба готувати шкільні сніданки для онучки. Ось і доводиться кожен раз урізноманітнювати меню, щоб і смачно, і корисно – два в одному, як кажуть. Діти часто не люблять корисні продукти, але майже всі полюбляють курку. Курячі котлети з броколі і сиром – рецепт смачної страви, яка принесе вашій дитині багато користі і, напевне, «піде на ура», то ж ваші старання не пропадуть. Але, якщо чесно, то багато працювати з цими котлетками вам не доведеться. Їх ще один плюс – готуються швидко і просто.
Отже, приступимо. Попередньо робимо сухарики з білого хліба в духовці. Вони можуть лежати у вас про запас, бо їх можна додавати у різноманітні страви – наприклад, смачний салат з буряка.
Куряче філе, броколі, сир і сухарики пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо жовток, сіль і спеції і починаємо гарно вимішувати, поступово додаючи мінеральну воду. Творожок краще взяти жирніший, але це не принципово.
Пробуємо на смак, можливо, не вистачає ще солі чи спецій. Ставимо наш фарш для курячих котлеток з броколі і сиром в холодильник на півгодини.
Потім мокрими руками формуємо з фаршу круглі котлетки і обсмажуємо з двох сторін на гарячій сковорідці.
Складаємо їх в каструльку, мультиварку чи жаровню і заливаємо вершками. Під кришкою тушимо котлетки ще 7-10 хвилин на маленькому вогні. Я, як правило, використовую для соусу саме жирні вершки, але можна зробити його з борошна і молока, і протушкувати котлетки в таких інгредієнтах.
До речі, замість броколі ви можете використати кабачок або навіть гарбуз! Цей рецепт дає необмежений простір для польоту фантазії. А яєчний жовток можна і не використовувати.
Приготуйте також соковиті котлети з курячого фаршу зі шматочком вершкового масла всередині.
Котлетки, в любому випадку, виходять повітряними і соковитими. Моя онучка не любить сир, а ось в такому вигляді він її цілком влаштовує, бо в курячих котлетках вона його зовсім не помічає.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.