Ці рублені курячі котлети зможе приготувати навіть дитина, ну підліток точно. І вони однозначно будуть смачні. Рецепт настільки простий, що я дивуюся, а чому я раніше так не готувала куряче філе? Зазвичай я смажу до гарніру відбивні з філе, або роблю котлети з курячого фаршу з овочами. Але приготування рублених котлет з курячого філе — це набагато простіше. На смак вони дещо відрізняються від традиційних котлет з фаршу, але не менш смачні — просто інші.
Філе курки миємо і ріжемо на дрібні шматочки — кубики приблизно по 1-2 см.
Солимо, перчимо, додаємо натертий чи сухий часник, інші спеції, яйця, сметану чи майонез, борошно пшеничне і кукурудзяне. Якщо нема кукурудзяного борошна, можна його замінити пшеничним, але я дуже раджу купити пачку кукурудзяного борошна, щоб воно завжди було під рукою. Кляр на ньому виходить завжди смачніший, плюс — воно не горить на сковорідці так, як пшеничне.
Ця куряча маса має постояти хвилин 10, щоб всі інгредієнти між собою гарно «подружилися». Потім можна смажити. Смажимо рублені курячі котлети з обох сторін по кілька хвилин до зарум’янювання на середньому вогні. Курка досить швидко доходить до готовності, тож не пересушіть.
Цей рецепт рублених котлет з курячого філе можна доповнювати різними інгредієнтами. Наприклад, одного разу я робила їх з гарбузом, вийшли дуже соковиті, іншого — з капустою. Зі спеціями також можна погратися. Кожного разу ви отримуватимете інший смак рублених курячих котлет, але вони неодмінно будуть вдалими. Зіпсувати їх дуже важко!
Приготуйте також інші страви з курячого філе:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.