Ці рублені курячі котлети зможе приготувати навіть дитина, ну підліток точно. І вони однозначно будуть смачні. Рецепт настільки простий, що я дивуюся, а чому я раніше так не готувала куряче філе? Зазвичай я смажу до гарніру відбивні з філе, або роблю котлети з курячого фаршу з овочами. Але приготування рублених котлет з курячого філе — це набагато простіше. На смак вони дещо відрізняються від традиційних котлет з фаршу, але не менш смачні — просто інші.
Філе курки миємо і ріжемо на дрібні шматочки — кубики приблизно по 1-2 см.
Солимо, перчимо, додаємо натертий чи сухий часник, інші спеції, яйця, сметану чи майонез, борошно пшеничне і кукурудзяне. Якщо нема кукурудзяного борошна, можна його замінити пшеничним, але я дуже раджу купити пачку кукурудзяного борошна, щоб воно завжди було під рукою. Кляр на ньому виходить завжди смачніший, плюс — воно не горить на сковорідці так, як пшеничне.
Ця куряча маса має постояти хвилин 10, щоб всі інгредієнти між собою гарно «подружилися». Потім можна смажити. Смажимо рублені курячі котлети з обох сторін по кілька хвилин до зарум’янювання на середньому вогні. Курка досить швидко доходить до готовності, тож не пересушіть.
Цей рецепт рублених котлет з курячого філе можна доповнювати різними інгредієнтами. Наприклад, одного разу я робила їх з гарбузом, вийшли дуже соковиті, іншого — з капустою. Зі спеціями також можна погратися. Кожного разу ви отримуватимете інший смак рублених курячих котлет, але вони неодмінно будуть вдалими. Зіпсувати їх дуже важко!
Подавати до столу курячі рублені котлети можна як самостійну страву до салату зі свіжих овочів, або з гарніром
Приготуйте також інші страви з курячого філе:
Смачного!
Наталка Гурман,
ЗЕЛЕНА САДИБА.