Як створити домашній затишок? Може, здивую вас, але все дуже просто — приготуйте котлети! Рецепт, яким поділюся в цій статті, перевершить ваші очікування! Коли ви тільки почнете їх смажити, будинок наповниться такими ароматами, що встояти неможливо. І налинуть спогади — мамині чи бабусині котлети… У всіх вони, звичайно ж, були різними, з різного м’яса і різних способів приготування. Але незмінним залишалося одне — вони були смачні і… домашні!
Приготуйте фарш або використайте готовий. Краще для цих цілей підійде свино-яловичий. Але можна використовувати і курячий. Я в такому випадку просто додаю до фаршу на котлетки з овочами трохи жирної сметани.
Кількість овочів можна міняти, співвідношення може бути і 1:1. У такому випадку (якщо овочів стільки само, як і м’яса) нам знадобитися скибочка білого хліба, замочена в молоці. Набір овочів можна також змінювати — все залежить від пори року та ваших уподобань. Це може бути і морква, і селера.
Отже, цибулю та перець нарізаємо дрібно кубиками. Звичайно, краще використовувати перець різного кольору. Так наші домашні котлети будуть яскравішими, а значить — красивішими.
Додаємо їх до фаршу. Відправляємо до нього яйце та спеції, сіль. Якщо використовуєте хліб, то його теж. Я обходжуся без нього — просто додаю газовану воду та вершки. Все дуже добре вимішуємо.
Приготуйте також соковиті тефтелі з рисом.
В останню чергу додаємо порізані кубиками помідори та зелень. Помідори повинні бути досить щільними, щоб при подальшому вимішуванні вони зберегли форму кубиків.
Ну ось наш фарш готовий. Перевіряємо його на сіль та спеції. Тепер поговоримо про варіанти приготування домашніх котлет с овочами.
Можна використовувати з цією метою духовку, тоді котлетки будуть більш дієтичними або, якщо хочете, більш корисними. А можна традиційно посмажити їх на сковороді.
У будь-якому випадку вологими руками формуємо котлети. За бажання можна обваляти їх у мелених сухарях.
Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією з двох сторін до появи золотистої скоринки. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального і під кришкою пропарюємо наші котлетки ще хвилин 7.
Котлети вийшли дуже соковитими, просочені ароматом овочів та спецій.
На мій погляд, як такий, гарнір до домашніх котлет з овочами них не потрібен — просто додайте трохи овочів для краси. Але, звичайно ж, можна використовувати традиційне картопляне пюре. Тоді картинка буде ще більше наближена до спогадів дитинства.
Спробуйте також наш рецепт «Голубці з м’ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами»
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.