Logo

Домашні котлети з овочами — смачно, як у дитинстві

Як створити домашній затишок? Може, здивую вас, але все дуже просто — приготуйте котлети! Коли ви тільки почнете їх смажити — будинок наповниться такими ароматами, що встояти неможливо. І налинуть спогади — мамині чи бабусині котлетки… У всіх вони, звичайно ж, були різними, з різного м’яса і різних способів приготування. Але незмінним залишалося одне — вони були смачні і… домашні!

kotleti-z-ovochami-02-1024x768-6493520

Домашні котлети з овочами — смачно, як у дитинстві

Інгредієнти для котлет з овочами

  • М’ясний фарш — 500 г;
  • Перець болгарський середній — 2 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Помідори — 2 шт.;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Сіль, спеції;
  • Пучок зелені;
  • Часник, за бажання;
  • Вода газована — 50 мл;
  • Вершки — 50 мл.

kotleti-z-ovochami-06-1024x768-9796082

Інгредієнти для котлет з овочами

Спосіб приготування котлет з овочами

Приготуйте фарш або використайте готовий. Краще для цих цілей підійде свино-яловичий. Але можна використовувати і курячий. Я в такому випадку просто додаю до фаршу на котлетки з овочами трохи жирної сметани.

Кількість овочів можна міняти, співвідношення може бути і 1:1. У такому випадку (якщо овочів стільки само, як і м’яса) нам знадобитися скибочка білого хліба, замочена в молоці. Набір овочів можна також змінювати — все залежить від пори року та ваших уподобань. Це може бути і морква, і селера.

Отже, цибулю та перець нарізаємо дрібно кубиками. Звичайно, краще використовувати перець різного кольору. Так наші домашні котлети будуть яскравішими, а значить – красивішими.

kotleti-z-ovochami-07-1024x768-1750990

Нарізаємо овочі

Додаємо їх до фаршу. Відправляємо до нього яйце та спеції, сіль. Якщо використовуєте хліб, то його теж. Я обходжуся без нього — просто додаю газовану воду та вершки. Все дуже добре вимішуємо.

kotleti-z-ovochami-03-1024x768-5947614

Додаємо овочі до фаршу. Відправляємо до нього яйце та спеції, сіль

В останню чергу додаємо порізані кубиками помідори та зелень. Помідори повинні бути досить щільними, щоб при подальшому вимішуванні вони зберегли форму кубиків.

kotleti-z-ovochami-04-1024x1024-9414355

Додаємо порізані кубиками помідори та зелень

Ну ось наш фарш готовий. Перевіряємо його на сіль та спеції. Тепер поговоримо про варіанти приготування домашніх котлет с овочами.

Можна використовувати з цією метою духовку, тоді котлетки будуть більш дієтичними або, якщо хочете, більш корисними. А можна традиційно посмажити їх на сковороді.

У будь-якому випадку вологими руками формуємо котлети. За бажання можна обваляти їх у мелених сухарях.

Обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією з двох сторін до появи золотистої скоринки. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального і під кришкою пропарюємо наші котлетки ще хвилин 7.

Котлети вийшли дуже соковитими, просочені ароматом овочів та спецій.

kotleti-z-ovochami-08-1024x768-6652233

Котлети з овочами готові!

На мій погляд, як такий, гарнір до домашніх котлет з овочами них не потрібен — просто додайте трохи овочів для краси. Але, звичайно ж, можна використовувати традиційне картопляне пюре. Тоді картинка буде ще більше наближена до спогадів дитинства.

Спробуйте також наш рецепт «Голубці з м’ясним фаршем, горіхами, родзинками і грибами»

Смачного!

Людмила Воропаєва,

ЗЕЛЕНА САДИБА.