Logo

Йогуртовий пиріг з персиками — ніжний і соковитий

Раніше я часто готувала оладки на йогурті. Ну, це, знаєте, як — йогурт зіпсувався, викинути шкода, тому калатаються оладки до чаю. Таким чином у мене рятується і молоко, і кефір, термін споживання якого сплив. Спеціально йогурт для випічки я ніколи не купувала. Але цього літа, дякуючи сину, який «підсів» на йогурт «Растішка», в мене в холодильнику постійно йогурту стільки, що одними оладками не обійдешся. Справа в тому, що малий збирає магнітики і наклейки з колекцій растішок, але при цьому сам йогурт він не їсть! Ніхто з дорослих теж не хоче його їсти, зате пиріг з персиками (та й з будь-якими фруктами і ягодами) на йогуртовому тісті виходить божественний… Йогурт для цього пирога можна використовувати теж будь-який. Купувати «Растішку» необов’язково.

Йогуртовий пиріг з персиками — ніжний і соковитий

Йогуртовий пиріг з персиками — ніжний і соковитий

Інгредієнти для йогуртового пирога з персиками

  • 230-250 грамів йогурту (я беру дві «Растішки» – це 230 г, але якщо ви купите йогурт у фасовці 250 г, 20 г зайвими не будуть);
  • 300 грамів пшеничного борошна;
  • 200 грамів цукру;
  • 3 яйця;
  • 120 г вершкового масла;
  • дрібка солі;
  • 1 ч.ложка розпушувача для тіста;
  • 1 ч.ложка ванільного цукру (якщо йогурт ароматизований, як «Растішка», то ванілін непотрібен);
  • 4-5 середніх персики.

Спосіб приготування йогуртового пирога з персиками

  1. Вершкове масло кімнатної температури перетираємо з цукром. Я цього разу забула дістати вчасно масло з холодильника, тому нагріла його в мікрохвильовці. Пиріг це не зіпсувало. Додаємо до цукру і масла дрібку солі і ванільний цукор.
  2. Розбиваємо в майбутнє тісто на йогурті по одному курячі яйця, збиваючи після кожного масу міксером. Вона має бути однорідною.
  3. Додаємо наш йогурт, вмішуючи його до однорідності в цукрово-яєчну масу.
  4. В окремій мисці розмішуємо борошно з розпушувачем. А потім змішуємо міксером до однорідності борошно і суміш яєць з маслом, цукром і йогуртом. Тісто на йогуртовий пиріг готове!
  5. Я використовую для випікання силіконову форму, її змащувати непотрібно. Якщо у вас інша, змастіть її маслом і присипте борошном, струсивши зайве, щоб пиріг на йогурті не пригорів. Викладаємо тісто у форму, вмикаємо духовку на 180 градусів і готуємо фрукти. У мене сьогодні — йогуртовий пиріг з персиками, але, взагалі, я печу такий пиріг і з яблуками, і з малиною, і навіть з чорницями. Підійдуть будь-які фрукти і ягоди. Ба, навіть більше — можна спекти пиріг на йогурті і без нічого. Все-одно буде смачно, бо йогуртове тісто дуже ніжне і просто тане в роті! Саме те, що треба, до чаю.
  6. Персики миємо, розламуємо на дві половинки, викинувши кісточу, і кожну з половинок трохи вдавлюємо в наше тісто. Виходить дуже красиво!

Ставимо наш йогуртовий пиріг з персиками у духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин —  до золотистої скоринки.

Посипаємо наш йогуртовий пиріг цукровою пудрою і просимо до чаювання

Посипаємо наш йогуртовий пиріг цукровою пудрою і просимо до чаювання

Спробуйте також приготувати:

Дістаємо пиріг з персиками з духовки, даємо йому хвилин десять охолонути, посипаємо цукровою пудрою (дуже зручно це робити через ситечко) і подаємо до столу.

Смачного чаювання!

Наталка Гурман.