Раніше я часто готувала оладки на йогурті. Ну, це, знаєте, як — йогурт зіпсувався, викинути шкода, тому калатаються оладки до чаю. Таким чином у мене рятується і молоко, і кефір, термін споживання якого сплив. Спеціально йогурт для випічки я ніколи не купувала. Але цього літа, дякуючи сину, який «підсів» на йогурт «Растішка», в мене в холодильнику постійно йогурту стільки, що одними оладками не обійдешся. Справа в тому, що малий збирає магнітики і наклейки з колекцій растішок, але при цьому сам йогурт він не їсть! Ніхто з дорослих теж не хоче його їсти, зате пиріг з персиками (та й з будь-якими фруктами і ягодами) на йогуртовому тісті виходить божественний… Йогурт для цього пирога можна використовувати теж будь-який. Купувати «Растішку» необов’язково.
Ставимо наш йогуртовий пиріг з персиками у духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин — до золотистої скоринки.
Спробуйте також приготувати:
Дістаємо пиріг з персиками з духовки, даємо йому хвилин десять охолонути, посипаємо цукровою пудрою (дуже зручно це робити через ситечко) і подаємо до столу.
Смачного чаювання!
Наталка Гурман.