Пропоную назвати наш сьогоднішній пиріг з фруктами «Літнє розмаїття». Безумовно, і взимку можна спекти такий оригінальний пиріг, адже фрукти тепер у супермаркеті присутні цілий рік. Їх асортимент можна збільшити/зменшити чи замінити. Все залежить від ваших пріоритетів та сезону. Але все-таки, коли домашня випічка наповнена ароматом літа — це особлива історія.
Читайте також наш матеріал «Запасаємось вітамінами на зиму — як правильно заморозити ягоди і фрукти»
Почнемо з приготування тіста на наш пиріг з фруктами. У тепле молоко додаємо дріжджі, трохи цукру та даємо їм можливість активуватися. Я використовувала сухі. Хвилин через 10 додаємо інші інгредієнти. Масло має бути кімнатної температури. Борошна у мене пішло 500 г, тому не поспішайте вводити усе просіяне борошно одразу, робіть це поступово. Тісто вийшло дуже м’яке, приємне.
Відправляємо його в миску, змащену маслом, на підхід.
А самі приготуємо сирний крем.
Інгредієнти для сирного крему просто добре перемішуємо у блендері. Можна додати 1 жовток, як в моєму випадку. Я використовувала нежирний сир, тому ввела в крем ще й вершки. Можна використовувати для крему просто рікоту з цукровою пудрою.
Ось такий крем у нас вийшов.
Відправляємо його в холодильник та переходимо до ягід.
Яблука та грушу дрібно нарізаємо. Я не чистила шкірку, тільки прибрала серединку. Відправила їх на сковороду і злегка прогріла, потім додала до них пару ложок цукру і ще потримала хвилин 5 на маленькому вогні. Таким чином ці фрукти будуть мати таку ж м’якість, як і персики та інші ягоди, а отже вимагатимуть однакового часу на приготування.
Наше тісто підійшло.
Обімнемо його ще раз та залишаємо під кришкою хвилин на 15.
Підготуємо форми для випічки. Дно та стінки змащуємо холодним вершковим маслом та присипаємо борошном, зайве струшуємо.
Тісто розділяємо на 2 частини. Розкачуємо на столі та вирізаємо основу для пиріжків, які складуть основу нашого пирога.
В середину кожного кладемо наш сирний крем, у мене це десертна ложка. Защипуємо пиріжок або човником, або чотирикутником. Кладемо у форму і зверху додаємо начинку з фруктів. Кожен пиріжок прикрашаємо по-своєму, так пиріг загалом буде виглядати більш чепурним.
Відставляємо форму на підхід тіста для збільшення об’єму. Розігріваємо тим часом духовку. Краї пиріжків, які підійшли, можна додатково змастити яйцем.
Випікаємо при температурі 190 градусів близько години. Враховуйте можливості своєї духовки. Визначаємо готовність пиріжків по зарум’янюванню тіста.
Так само чинимо з другою частиною тіста. Після охолодження пирога, за бажання, можна присипати його цукровою пудрою.
Треба відзначити, що цукор у цьому рецепті дуже добре збалансований і смак фруктів чудово відчувається.
Смачного!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.