На порозі — раптові гості… Я думаю, з такою ситуацією ми всі час від часу стикаємося. Що приготувати? Чим пригостити? Або, буває, хочеться трохи себе побалувати, але при цьому часу особливо і немає. В таких випадках можна скористатися готовим листковим тістом. Рекомендую мати його в холодильнику про запас. З нього швидко можна приготувати різноманітні страви. В цій публікації розкажу, як зробити з листкового тіста домашнє печиво з грушами. Воно готується швидко, дуже оригінально виглядає і, само собою, смачне. Саме те, що треба, щоб здивувати гостей!
Дістаємо 1 лист готового тіста і розкладаємо на посипаному борошном столі для розморожування. Стиглі груші чистимо і розрізаємо навпіл, звільняємо від насіння. Потім надрізаємо (не до кінця, щоб груша не розвалилася) кожну половинку поперек на однакові за товщиною частинки. Збризгуємо лимонним соком, посипаємо цукром.
Тісто розгортаємо і розрізаємо на прямокутники, відповідно до розміру груш. Розміщуємо на них половинки фруктів.
За допомогою ножа повторюємо контури груші, відступивши від її країв на 0,5-1 см. Вирізаємо з тіста листочки і розміщуємо їх у верхній частині груші з тіста.
Спробуйте також рецепт запечених груш в духовці з сиром. Це просто і дуже смачно!
Змащуємо збитим яйцем вільні краї тіста і відправляємо наше печиво з грушами в духовку. Випікаємо при темп 180 градусів хв 30-35 до зарум’янювання тіста. Враховуємо особливості духовки. В когось це може вимагати трохи більше часу, в когось – менше.
Можна хвилин за 5 до закінчення випікання злегка помазати фрукти сиропом від будь-якого варення — тоді груша придбає золотистий відтінок, ніби закарамелізується.
Ось і все! Оригінальне і смачне печиво з грушами готове! А разом з ним і ви до прийому гостей. Можна спробувати приготувати таке печиво і з іншими фруктами. Наприклад, з яблуком. Не бійтеся експериментувати! Шукайте свої особливі рецепти домашньої випічки і діліться ними з іншими.
А наступного разу, коли у вас буде трошки більше часу, здивуйте гостей кексом з цілими грушами.
Нехай всім буде смачно!
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.