3 швидкі рецепти домашньої випічки з магазинного листкового тіста

Я дуже люблю рецепти з листкового тіста. Це, по-перше, швидко, по-друге, доступно (я і про ціну, і про те, що тісто можна тримати про запас в морозилці), по-третє, це все-таки смачно. Мабуть, не так, як з домашнього листкового тіста, але, однозначно, смачніше, ніж будь-яка куплена в супермаркеті випічка. До того ж експериментувати з рецептами з листкового тіста можна нескінченно. В цій статті поділюся трьома своїми улюбленими. Люблю їх за простоту, смак і швидкість приготування.

3 швидкі рецепти домашньої випічки з магазинного листкового тіста

3 швидкі рецепти домашньої випічки з магазинного листкового тіста

Для цих рецептів випічки з листкового тіста підійде тісто і на дріжджах, і бездріжджове. Як на мене, смачніша домашня випічка на дріжджовому тісті — вона більш хрумка. Але за наявності в морозильній камері бездріжджового тіста, можете сміливо пекти круасани і булочки і з такого.

На кожній пачці листкового тіста написано «розморожувати півгодини при кімнатній температурі, додатково не розкатувати». З розморозкою — погоджуюся, а ось щодо того, що не можна розкатувати, буду сперечатися. Розкатувати магазинне листкове тісто можна і навіть треба. Але, запам’ятайте, щоб не порушити його структуру, дозволено робити це тільки в одну сторону. Тобто, якщо ви почали катати тісто згори-донизу, то вже не розкатуєте його вліво-вправо. І навпаки.

Розкатувати магазинне листкове тісто можна і навіть треба

Розкатувати магазинне листкове тісто можна і навіть треба

1. Круасани з листкового тіста

Почнемо з круасанів. Розморожене і трохи розкатане тісто ріжемо на рівні трикутники. На широкий кінець кожного кладемо шматочок шоколаду. Начинка може бути будь-якою – і варене згущене молоко, і джем, і фрукти… Мені подобається робити домашні круасани з листкового тіста з чорним шоколадом. Іноді, якщо шоколадки нема, я використовую для начинки шоколадні цукерки – половинка в кожен круасан.

Круасани з листкового тіста

Круасани з листкового тіста

Щоб шоколад не витікав в духовці, після того, як поклали начинку і завернули її всередину один раз, натисніть з двох боків від начинки на тісто пальцями, щоб воно склеїлося по обидві сторони від неї.

Викладаємо круасани на деко, вистелене пергаментним папером і ставимо в духовку — 200 °С. Через 10 хвилин зменшуємо температуру до 180 °С і випікаємо круасани з шоколадом до рум’яної скоринки (ще хвилин 5-10).

Посипаємо готові ще теплі круасани цукровою пудрою, прикрашаємо топінгом чи гарячим шоколадом і подаємо до столу.

2. Кільця консервованих ананасів в листковому тісті

Цей рецепт з магазинного листкововго тіста, мабуть, мій улюблений. До речі, його можна зробити не з ананасами, а зі свіжими яблуками. Єдине, треба мати спеціальну насадку, якою можна акуратно вирізати серцевину з яблука, бо ножем це виходить не дуже красиво.

Кільця консервованих ананасів в листковому тісті

Кільця консервованих ананасів в листковому тісті

Листкове тісто трохи розкатуємо і ріжемо на рівні смужки сантиметрів півтора-два шириною. Потім ці смужки просто накручуємо на кільце ананаса. Зліплюємо кінці пальцями.

Смужки листкового тіста накручуємо на кільця ананасів

Смужки листкового тіста накручуємо на кільця ананасів

Все – викладаємо на папір для випікання і в духовку до «рум’янця».

Ось так виглядають кільця ананасів в тісті до випікання

Ось так виглядають кільця ананасів в тісті до випікання

Посипаємо пудрою – подаємо до столу. Кільця ананасів в листковому тісті смакують однаково гарно і гарячі, і холодні.

Кільця ананасів в листковому тісті смакують однаково гарно і гарячі, і холодні

Кільця ананасів в листковому тісті смакують однаково гарно і гарячі, і холодні

3. Булочки-крутелики з корицею на листковому тісті

Це, мабуть, найпростіший рецепт випічки з листкового тіста. Для його реалізації вам, взагалі, нічого не потрібно. Тісто і цукор з корицею. Але ж цукор, як і кориця, завжди є у шафці! Ще можна використати яйце для змащування, але то необов’язково.

Булочки-крутелики з корицею на листковому тісті

Булочки-крутелики з корицею на листковому тісті

Розкатуєте тісто. Посипаєте його цукром з корицею (пропорція приблизно 2:1, де цукру 2).

Розкатуєте тісто. Посипаєте його цукром з корицею (пропорція приблизно 2:1, де цукру 2)

Розкатуєте тісто. Посипаєте його цукром з корицею (пропорція приблизно 2:1, де цукру 2)

Закручуєте ковбаску. Її край змащуєте яйцем, щоб краще скріпити крутелики.

Закручуєте ковбаску. Її край змащуєте яйцем, щоб краще скріпити крутелики

Закручуєте ковбаску. Її край змащуєте яйцем, щоб краще скріпити крутелики

Ріжете ковбаску на рівні шматочки. Трохи їх притискаєте пальцями звурху, щоб надати булочкам форму шайбочок.

Ріжете ковбаску на рівні шматочки

Ріжете ковбаску на рівні шматочки

Ставимо в духовку, знову ж таки, спочатку при температурі 200 °С, а через 10 хвилин температуру зменшуємо і випікаємо до готовності (ще хвилин 5-10).

Читайте також:

Післямова. На сьогодні в мене все. Ще вам скажу по секрету, що іноді я на замовлення сина роблю сосики в листковому тісті. Так, дуже некорисно, але коли дитина просить, то краще я ту сосиску куплю в магазині і запечу в тісті сама, ніж куплю готову «невідомо чим напхану».

Це я до того, що можливості листкового тіста на кухні — безмежні! Експериментуйте, і своїми рептами діліться в коментарях!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.