Перші страви – холодний суп з буряка чи окрошка

страви з буряка фотоРецепт цієї страви з буряка я підгледіла в Інтернеті пару років назад. Поповнювала свій запас ідей по приготуванню смачної і корисної їжі і натрапила на буряковий холодний суп. Цей овоч в основному складі гравців рецепту свідчиць про безперечну користь такої першої страви. І тільки недавно до мене дійшло, що холодний суп з буряка – це звичайна окрошка! Вона може бути на кефірі, сироватці, квасі… Сьогодні я пропоную приготувати окрошку на буряку.

Окрошка з буряком – інгредієнти

Взагалі, я люблю готувати страви нашвидкуруч. Холодний суп з буряка до таких не можна віднести. Якщо є перші страви, які готуються буквально за 15 хвилин (гарбузовий суп, наприклад), то окрошка за часом приготування йому значно програє. Але в спеку холодна окрошка, яка просто переповнена вітамінами, незамінна страва.

З буряка можна приготувати багато що, але далеко не всі полюбляють цей напрочуд корисний овоч. Та, повірте, окрошка з нього буде до смаку абсолютно усім! А якщо заготовки для неї зробити завчасно, то саме приготування не займе багато часу.

Отже нам знадобиться:

  • 3-4 середніх за розмірами бурячки;
  • 4 відварених картоплини;
  • 4 відварених яйця;
  • 2-3 свіжих огірки;
  • 150 грамів відвареного курячого філе (можна ковбасу, варену чи копчену, а можна – зовсім без м’ясного);
  • Пів чайної ложки лимонної кислоти;
  • Пів столової ложки солі;
  • Зелена цибуля, кріп – за смаком (я люблю – побільше);
  • Приблизно 2 літри води;
  • Сметана для подачі.

Холодний суп з буряка – рецепт

Зазвичай, коли вирішую порадувати родину окрошкою на буряку, звечора відварюю картоплю, яйця, куряче філе і готую відвар з буряка (нижче читайте – як). Інколи роблю цю першу страву повністю вегетаріанською (без м’яса і сметани). Смачно – так само, але, звичайно, вегетаріанська окрошка менш поживна. Перекусити – так, а наїстися нею важкувато.

  1. Найбрудніша робота в цьому рецепті холодного супу з буряка – почистити і натерти на крупній терці буряк. окрошка з буряка зображення
  2. Кладемо натертий буряк в каструлю і заливаємо його холодною водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. окрошка з буряка зображення 1
  3. Коли буряк закипить, кладемо у відвар лимонну кислоту і сіль. Знімаємо піну. Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо хвилин 15.
  4. Готовий відвар ставимо охолоджуватися. У мене він інколи холоне самостійно на плиті всю ніч. До ранку він не тільки охолоне, а й добре настоїться. Але, буває, використовую експрес-метод – каструлю з відваром буряка при відкритій кришці ставлю у ванну з холодною водою.
  5. А поки – дрібно шинкуємо картоплю, яйця, огірки, куряче філе, цибулю і кріп. страви з буряка зображеннястрави з буряка зображення 1
  6. Охолоджений відвар проціджуємо (позбавляємося буряка. У мене він одразу прямує до компостної купи). окрошка зображення 2
  7. Заливаємо процідженим відваром подрібнені продукти. окррошка зображення 1
  8. Все – робота над приготуванням окрошки завершена. Правда, тепер ще має попрацювати холодильник. Там перша страва з буряка повинна настоятися години дві. Краще – більше.

Як бачите, рецепт приготування холодного супу з буряка дуже простий, але вимагає деякого часу для підготовку інгредієнтів та настоювання. Але ця окрошка того варта!

Смакуйте на здоров’я!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *