Гарбузова пастила – коли і солодко, і корисно

Гарбуз – це хіт осені! Враховуючи те, що зараз є нові сорти, які дуже солодкі, то можна робити гарбузові солодощі без додавання цукру. А печений гарбуз – це дуже корисна та дієтична страва. В ньому містяться такі важливі мікроелементи як магній, калій, кальцій та фосфор, а також багато різних вітамінів. Так само можна зробити багато компліментів і печеним яблукам. А апельсин та кориця лише додають корисних властивостей таким солодощам! Тож гарбузово-яблучна пастила за цим рецептом не лише смачна, але і корисна страва, яку можна завжди взяти з собою в дорогу чи на роботу.

Гарбузова пастила - коли і солодко, і корисно

Гарбузова пастила – коли і солодко, і корисно

Інгредієнти для гарбузової пастили

Аби у нас вийшла справді смачна і гарна пастила, потрібні такі інгредієнти:

  • Гарбуз – 200 грамів;
  • Яблуко – 150-200 грамів;
  • Апельсин – 1 шт;
  • Кориця – ¼ чайної ложки або за смаком.

Спосіб приготування гарбузової пастили

Гарбуз очищаємо від шкірки, кладемо скибки в казанок. Яблука миємо, вирізаємо серцевину і четвертинками теж кладемо в казан. Печемо при температурі 200 градусів 15-20 хвилин. Виймаємо з казана яблука, а гарбуз ставимо ще на хвилин 20, щоб добре спікся. Недопечений гарбуз буде давати специфічний присмак і запах пастилі (хоча є люди, яким і так подобається, тож – на ваш смак).

Печемо при температурі 200 градусів 15-20 хвилин

Печемо при температурі 200 градусів 15-20 хвилин

Поки печуться яблука і гарбуз, розрізаємо апельсин на 8 частинок і кладемо шкуринкою вниз в каструльку з водою на дні (воду можна трішки підсолодити), проварюємо до розм᾽якшення шкірки. Дістаємо шматки і перемелюємо в блендері до однорідного пюре, висипаємо в більшу посудину.

Розрізаємо апельсин на 8 частинок

Розрізаємо апельсин на 8 частинок

Перемелюємо яблука, гарбуз, висипаємо туди ж. Додаємо корицю, можна додати меду трішки, якщо хочете, щоб було солодше.  Все перемішуємо і розмащуємо тонким шаром по пергаменті (на дечко кладемо пергамент, злегка змащуємо рафінованою олією, викладаємо і розрівнюємо пастилу) і ставимо в духовку. Вмикаємо температуру 60 градусів і сушимо при прочинених дверцятах. Якщо в духовці є функція вентилятора – дуже раджу нею скористатися.

Перший раз сушимо години три-чотири

Перший раз сушимо години три-чотири

Перший раз ми сушимо години три-чотири. Тоді даємо остудитися, і якщо є потреба ще досушити, то можна це зробити етапами по 1-2 години, залежно від стану вашої пастили. Якщо ж раптом таки ви її трохи пересушили, то теж не проблема, адже можна просто дати їй полежати в кухні, накривши рушничком. Вона повинна за деякий час відійти.

Детально про те, як правильно сушити пастилу з гарбуза, дивіться в моєму відео.

Коли на гарбузовій пастилі немає мокрих місць, знімаємо її з пергаменту, ріжемо на смужечки, згортаємо в трубочки і кладемо в скляні банки, які закриваємо кришкою. Якщо раптом у вас вийшов товстенький шар, то можете порізати на квадратики.

Спробуйте хоч раз приготувати пастилу з фруктів, овочів чи ягід, і такі солодощі обов’язково завоюють вашу любов 🙂

Рецепти пастили з ягід і цукатів з кабачків шукайте на сторінках ЗЕЛЕНОЇ САДИБИ.

Смачного!

Людмила Юрченко,

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Tagged , . Bookmark the permalink.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *