Logo

Десерт без випічки з йогуртом, фруктами і хрусткими хлібцями

Цей десер без випічки з йогуртом, фруктами і хрусткими хлібцями настільки простий, що з ним впорається і дитина молодшого шкільного віку. Хрусткі хлібці підійдуть всі, але краще не використовувати для цього йогуртового десерту житні хлібці чи хлібці з цільнозмеленого зерна — всі ті, які товстіші. Вони занадто волокнисті і не пом’якшуються від йогурту настільки, щоб стати ніжними на смак. Найбільше мені смакує цей рецепт десерту з хрусткими хлібцями з росторопшею. Вони, мені здається, найніжніші, але підійдуть і інші. Йогурт і фрукти — на ваш смак, або які є вдома. Цей десерт готується хвилини, але має хоча б годин 5 постояти в холодильнику. Я, як правило, роблю його на ніч. Дуже мене виручає, коли раптом помічаю, що талія знову десь загубилася…

Десерт без випічки з йогуртом, фруктами і хрусткими хлібцями

Десерт без випічки з йогуртом, фруктами і хрусткими хлібцями

Інгредієнти для десерту без випічки з йогуртом і фруктами

  • 1-2 пачки, в залежності від маси, хрустких хлібців (у мене 1 стограмова пачка пшеничних «Хлібців-удальців» з росторопшею);
  • 1 банан;
  • 1 яблуко чи апельсин;
  • 100 г чорносливу (можна кураги, родзинок, в’яленої вишні, журавлини тощо);
  • 600-700 г йогурту. В мене 6 пачок «Растішки» по 115 г. Це йогурт з додаванням цукру, тому цукор в цьому рецепті я не використовую взагалі. Йогурт можна взяти любий, але краще густіший.

Спосіб приготування десерту без випічки з хрусткими хлібцями і фруктами

Фрукти миємо і нарізаємо нетовстими шматочками, скоріше — слайсами. Чорнослив — в залежності від розміру, розрізаємо на дві-чотири частинки. Якщо використовуємо родзинки, замочуємо їх ненадовго у воді. Поки до них дійде черга, вони пом’якшаться.

Фрукти миємо і нарізаємо слайсами

Фрукти миємо і нарізаємо слайсами

Беремо форму висотою від 5 см. У мене це кришка від йогуртнитиці. Можна використати форму для випічки, пластиковий судочок для їжі, та будь-що! Ідеально, щоб це була прямокутна чи квадратна форма, бо в круглу буде важче рівномірно викласти прямокутні хлібці. Навіть поламані, вони вперто погано вкладаються у круглу форму. Випробувано!

Щедро змащуємо дно форми йогуртом і викладаємо першим шаром хлібці. Попередньо кожен хлібець розламуємо на три-чотири частини. Так наш десерт без випічки буде простіше нарізати і він буде ніжнішим. Зверху хлібців — знову йогурт.

Черга за бананами. На хлібці, добре змащені йогуртом, кладемо кільця бананів. Потім — знову йогурт і знову хлібці. На хлібці — знову йогурт і наступний шар фруктів. У мене — чорнослив. Дуже класно до чорносливу чи родзинок додати якісь горіхи, хоча б арахіс. Це зробить наш десерт без випічки більш поживним.

На чорнослив — знову йогурт, хлібці, йогурт і яблука. Останній шар — кладемо хлібці на змащені йогуртом яблука і заливаємо всю цю красу зверху йогуртом, що залишився.

Тобто у нас виходить три шари фруктів, перестелені хрусткими хлібцями, які з обох боків щедро обмазані йогуртом. Все. Наш десерт з йогурту без випічки готовий. ставимо його на ніч в холодильник і зранку можемо пити каву з «тортиком»! І це такий тортик, який можна і навіть треба їсти на сніданок. І зайві сантиметри на талії він вам не принесе.

Спробуйте також приготувати сирний торт без випічки.

Десерт без випічки з йогуртом і фруктами я нарізаю прямо у формі і виймаю акуратними шматочками

Десерт без випічки з йогуртом і фруктами я нарізаю прямо у формі і виймаю акуратними шматочками

До речі, його не треба виймати з форми. Я нарізаю прямо у формі. Він гарно дістається лопаткою, наче запіканка, і вмикладається на порційні тарілки.

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.