Айва — чемпіонка серед осінніх фруктів за пектином. Тому варення з айви добре желюється, тримає форму шматочків і має характерний бурштиновий колір. Беремо стиглу ароматну айву, трохи лимона, цукор — і маємо «баночки щастя» на зиму. Айвове варення чудово смакує само по собі, це чудова добавка до сирів і м’яса (особливо до індички та свинини), у випічку як начинка, до млинців і навіть йогурту. Айва — природний загущувач, тож варення добре тримає форму у випічці.
Примітка щодо солодкості. Айва кислувата, але багата на пектин. Якщо любите менш солодке варення, беріть менше цукру — консистенція все одно буде гарною.
Приготуйте також смачний і духмяний джем з винограду «Ізабелла».
Смачного!
ЗЕЛЕНА САДИБА.