М’ята… Нарешті сезон м’яти настав! Починаємо згадувати та шукати рецепти з її використанням. Ось один з варіантів — домашні шоколадні цукерки з м’ятою. Звичайно, зараз можна купити найрізноманітніші цукерки з безліччю начинок та наповнювачів. Але! Завжди приємно здивувати своїх рідних та й просто побалувати себе цукерочками ручної роботи.
Слід підкреслити, що шоколад краще брати чорний та гарної якості, це буде запорукою смачних цукерок. Але якщо вже такого не знайдеться, то беріть молочний, але також — якісний.
Вершки доводимо до кипіння та заливаємо ними подрібнене листя м’яти.
Накриваємо кришкою та залишаємо на півгодини, даємо настоятися.
Після цього зливаємо вершки через сито. За цей час вони набудуть дуже сильного аромату м’яти та стануть злегка зеленуватого кольору. М’яту – викидаємо, вона вже виконала своє завдання.
На водяній бані розтоплюємо поламаний на шматочки шоколад. Пам’ятаємо, що дно миски з шоколадом не повинно торкатися окропу.
Відставляємо після цього шоколад на охолодження при кімнатній температурі.
Як тільки шоколад стане злегка теплим, додаємо у нього теплі вершки. Якщо вони охололи — підігрійте. Вводимо в шоколад вершки та добре перемішуємо.
Вийшла ось така маса. Залишаємо її вистигати або при кімнатній температурі на 4 години, або в холодильнику на 40 хвилин.
Тим часом підготуємо начинку для цукерок та присипки. Тут поле для діяльності велике. У якості начинки можна взяти будь-які горіхи та сухофрукти, які ви полюбляєте, або які опинилися під рукою. Обережно ховаємо начинку всередину шоколадно-вершкової маси і формуємо цукерку бажаної форми.
Обвалювати такі домашні солодощі можна у цукровій пудрі, кунжуті, какао, мелених вафлях та горіхах. А, може, ви придумаєте ще щось?
У мене сьогодні в якості наповнювача в’ялена журавлина, а горіхів не знайшлося.
Відправляємо наші цукерки в холодильник для застигання.
Зберігатися там вони можуть до двох тижнів, якщо звичайно ви їм це дозволите 🙂
Спробуйте також наш інший рецерт з м’ятою — домашнє печиво з м’яти.
Людмила Воропаєва,
ЗЕЛЕНА САДИБА.