Logo

Вінегрет — найпростіший рецепт популярного салату

Знаєте, чому я не любила раніше готувати вінегрет? Бо дуже не подобається мені чистити відварені овочі, а потім їх дрібненько нарізати. Картопля, морква і буряк після термічної обробки стають липкими й глизявими — ну ніякого задоволення з ними працювати! Крім того, ще ж треба їх відварити! А це час і брудна каструля. Але рецепт вінегрету, яким поділюся в цій статті, дуже простий, бо всі овочі чистити та нарізати треба в сирому вигляді. Це ж зовсім інша справа! Приготуйте і переконайтеся самі!

Вінегрет — найпростіший рецепт популярного салату

Вінегрет — найпростіший рецепт популярного салату

Інгредієнти для простого вінегрету

  • 2 середні бурячки;
  • 2 середні морквини;
  • 4 картоплини;
  • 1 цибулина (бажано солодких сортів, у мене — салатна біла);
  • 1-1.5 склянки квашеної капусти;
  • 1 склянка зеленого консервованого горошку (склянка — приблизно 200 мл);
  • олія: для запікання — без запаху, для заправки — пахуча соняшникова;
  • сіль, чорний перець — на свій смак.

Як готуємо вінегрет з запечених овочів?

Вмикаємо духовку на температуру 180 градусів, а поки вона нагрівається, миємо, чистимо і нарізаємо однаковими кубиками (приблизно 8 мм стороною) буряк, моркву і картоплю. Можна їх перемішати в одній посудині, щедро полити олією і викласти у форму для запікання. Я кожен овоч полила олією окремо в мисці, а потім виклала шарами у форму — буряк, картоплю, моркву. Ставимо запікатися, закривши форму фольгою зверху. Подрібнені овочі для вінегрету запікаються приблизно 40 хвилин. Тут грають роль не тільки особливості духовки, а й сортові якості овочів. Щоб не перепекти — загляньте на них хвилин через 25 і будете мати уявлення про їх готовність. Солити овочі до і під час запікання не потрібно!

А тим часом подрібнюємо інші овочі: цибульку — тонкими напівкільцями, огірки — кубиками, відміряємо капусту (якщо занадто кисла, можна промити), відціджуємо горошок. Горошок у рецепті вінегрету — для мене теж відкриття! Я завжди додавала до цього салату відварену квасолю. Дарма! Ця проста страва з консервованим горошком набагато смачніша!

Огірки, капуста, горошок і цібуля підготовлені для вінегрету

Кубиками ріжемо огірки, напівкільцями — цибулю, відміряємо капусту і горошок

Тим часом наші овочі запеклися. Викладаємо їх у велику миску, щоб було зручно все перемішати. Даємо хвилин 10 на охолодження, додаємо цибулю, огірки, горошок і капусту, солимо, перчимо, додаємо пахучу олію, пробуємо…

Спробуйте також приготувати:

Вінегрет в мисці

Такий вінегрет у мене — основна страва після куті на Різдвяному столі

В ідеалі подавати вінегрет до столу треба десь за годину після того, як всі овочі поєдналися в одній страві, треба дати їм час на «подружитися». Але й одразу він буде смачнющий! Перевірено!

Смачного!

Наталка Гурман,

ЗЕЛЕНА САДИБА.